Política

L’oposició acusa Alsina de menysprear el Parlament

La consellera diu que ni el govern ni els catalans comparteixen una resolució aprovada que qualifica la política als territoris palestins ocupats de “crim d’apartheid”

Li exigeixen una rectificació

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Victoria Alsina, de viatge a Israel, va ser entrevistada pel canal i24 hores News i es va desmarcar del contingut d’una resolució aprovada el 16 de juny al Parlament que equiparava l’ocupació dels territoris ocupats de Palestina amb “un crim d’apartheid”. El text va ser aprovat amb els vots d’ERC, els Comuns, la CUP, el PSC i l’únic vot en contra de Junts. “Quan es va aprovar jo era al Senegal i vaig trucar a l’ambaixadora per compartir-li que aquesta no era la posició del govern ni del poble de Catalunya.” Alsina va assegurar que el seu viatge a Israel té un significat especial i la voluntat d’enfortir els llaços amb Israel.

El PSC, la CUP i els Comuns van reaccionar ràpidament a aquestes paraules de la consellera i la va acusar de menysprear el Parlament català. Alícia Romero, portaveu del PSC, va afirmar: “És fantàstic. Ella sap el que volen 7,5 milions de catalans. Això és la democràcia. Estic perplexa.” Carles Riera, portaveu de la CUP, va recordar que la proposta va ser presentada per ERC, els Comuns i la CUP fruit d’un treball amb Amnistia Internacional. “Fins ara pensàvem que era l’Estat espanyol qui menyspreava el Parlament, però veiem que el govern també ho fa”, va dir. Riera va demanar una rectificació immediata. “Cal defensar els drets dels pobles, denunciar l’apartheid arreu”, hi va afegir. Susanna Segovia, diputada dels Comunes, va afirmar que Alsina ni respecta “el Parlament ni els votants del 62 diputats que van votar la resolució. “Es la seva obsessió per fer-se perdonar per Israel perquè denunciem els seus crims humanitaris”, va piular Segovia.

Debat o monòleg

Romero (PSC) també va criticar ahir la intenció del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de convertir, va dir, el debat de política general –que començarà dimarts vinent– en un “monòleg” sense propiciar el debat, ja que, segons s’havia avançat, era previst que Aragonès fes una intervenció de més d’una hora de durada i que no respongués als representants de la resta de partits un a un, sinó en una intervenció final. Presidència, però, va assegurar que Aragonès sí que respondrà individualment als grups. Segons les fonts, fa alguns dies que estaven pensant en aquesta opció i no és una conseqüència de la petició de la portaveu Romero, que va qualificar de “poruc” Aragonès, van recordar que decidir com es fa el debat és una potestat del president.

LA FITXA

Pensàvem que era l’Estat qui menysprea el Parlament, però veiem que el govern també ho fa
Carles Riera
diputat de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona