Política

Ayuso: “No entenc això del 25%”

La presidenta de la comunitat de Madrid defensa que les famílies que ho desitgin haurien de poder escolaritzar els fills “un 100%” en castellà a Catalunya

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat que les famílies que ho desitgin haurien de poder escolaritzar els fills “un 100%” en castellà a Catalunya. “No entenc això del 25%. Em sembla que és un 100%, que les famílies que vulguin a Catalunya també tenen dret a escolaritzar els seus fills i ser, a més de ser bilingües, absolutament coneixedors i que dominin a la perfecció una de les llengües més importants del planeta”, ha dit aquest dilluns en un esmorzar informatiu organitzat pel diari El Mundo. Segons Ayuso, a Catalunya hi ha una “enorme inseguretat jurídica” i no només pel tema de la llengua a les escoles. “S’està convertit en la llei de la selva el que passa a Catalunya”, ha assegurat.

“Hi ha inseguretat jurídica en moltíssims altres aspectes. Quan es fomenta l’ocupació, el comerç il·legal, quan l’Estatut ja contempla molts articles inconstitucionals, amb la retolació de comerços i moltes altres actuacions”, ha apuntat. Per a Ayuso, s’està fent “dany a l’economia, a la convivència i expulsió de l’empresa”.

Tanmateix, la presidenta madrilenya ha opinat que es parla amb “molta lleugeresa” d’aplicar l’article 155 de la Constitució, tal com reclama Vox. “També m’ho volien aplicar a mi”, ha argumentat Ayuso, que ha defensat que el que cal és que el PP tingui un “discurs molt clar” sobre què farà quan arribi a la Moncloa.

Ayuso ha remarcat que el que faran els populars és “restaurar el compliment de les normes, de la Constitució i de l’Estat” a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA