Política

El president d’ERC diu que “cal prioritzar el país”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va fer valer el paper dels republicans en la història política del país i defensava que per guanyar la república catalana i la independència “cal prioritzar el país”, per davant dels interessos de partit. “Encara que no sempre ens hi vulguin acompanyar, no deixarem d’acollir-los quan deixin de barallar-se i es posin a treballar”, afirmava el líder d’ERC en referència a Junts. Junqueras intervenia a la Ràpita per tancar els actes d’homenatge de l’1-O recordant que va servir per demostrar que l’Estat està disposat a fer servir totes les eines que té a l’abast, fins i tot per sobre del que permeten els drets internacionals. El president d’ERC reivindicava que cal ser “democràticament més forts” en cada elecció i en cada institució, i apostava per “buscar aliances en la comunitat internacional”.

Els CDR surten a Cerdanyola amb música i rom

Els Comitè de Defensa de la República (CDR) i Desobediència Civil també van convocar mobilitzacions a diverses localitats per commemorar els cinc anys del referèndum. A Cerdanyola del Vallès, la concentració ahir al vespre es va fer a la plaça Jaume Grau Altayó, per recordar i homenatjar els afectats per la repressió de la policia espanyola que van patir els qui defensaven els col·legis electorals. Els organitzadors van posar-hi música i també cremat de rom per amenitzar la vetllada, que començava a les 10 de la nit i s’hi instava tothom a participar avui en la concentració que finalitzarà a l’Arc de Triomf a Barcelona.

Tancada nocturna a set escoles

Set centre educatius van participar de la tancada nocturna per commemorar les persones que van resultar ferides per les càrregues policials el dia del referèndum a Catalunya. Des del Consell de la República es va fer una crida als diferents actes organitzats a l’escola la Concepció (Barcelona), el pavelló de Sant Julià de Ramis, a l’escola Nostra Llar (Sabadell), l’escola Joventut (el Callús), l’Escola Oficial d’Idiomes Oficina Generalitat (Lleida) i l’escola Castell (Dosrius). En aquest darrer municipi del Maresme s’hi esperava l’assistència de Josep Costa, l’exvicepresident de la mesa del Parlament.

Un gran llaç groc tanca la marxa de torxes d’Alella

Les entitats independentistes d’Alella van organitzar la marxa de torxes per reclamar la independència i defensar la legitimitat del referèndum de l’1-O. Els participants, entre els quals hi havia adults i infants, van poder comprar abans les torxes, i les van encendre per recórrer els carrers del municipi des de la masia de can Lleonart fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. Precedits per una gran estelada, la comitiva es va obrir camí fins arribar a les portes de l’ajuntament, on s’exposava un gran llaç de color groc que recordava els presos, exiliats i represaliats que ha comportat la repressió de l’Estat.

L’acte

que es va fer ahir a l’escola Castell de Dosrius


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona