Política

Illa diu que si Junts surt del govern el PSC seguirà oferint acords puntuals

El líder del PSC rebutja format part d’un executiu que està “ferit”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, afirma que si Junts surt del govern el seu partit continuarà construint una alternativa oferint acords puntuals, com els pressupostos. “La nostra tasca principal és construir una alternativa perquè pensem que el govern no funciona però això no ens impedeix arribar a uns punts de col·laboració amb els que coincidim”, ha argumentat en una entrevista a ’La Xarxa’. En tot cas, ha descartat en cap cas governar perquè el govern està “ferit”. Segons Illa, quan es coneguin els resultats de la consulta de Junts, Aragonès tindrà “l’obligació política” d’adreçar-se a la ciutadania i explicar què vol fer i de quina manera.

Illa ha mostrat tot el seu respecte pels processos interns de Junts però ha afegit que la pregunta que es fan els catalans és una altra: “Quan el senyor Aragonès comença a governar i ocupar-se dels problemes de la gent?”.

Segons el líder del PSC, el govern Aragonès està “en temps de descompte” i no està enfocat als problemes que preocupen als ciutadans perquè “les energies van cap a les baralles i al conflicte crònic”. Illa ha afegit que cal esperar què passa amb la consulta de Junts i que després correspondrà al president Aragonès dir què vol fer i com.

De totes maneres, ha avançat que la “tasca principal” del PSC serà continuar construint una alternativa i alhora oferir col·laboració en els punts coincidents. I ha posat com ha exemple que s’ha arribat a un acord sobre el català a l’escola i per renovar els càrrecs institucionals caducats. En aquest context, ha tornat a estendre la mà per aprovar uns pressupostos per a l’any que ve amb el suport més ampli possible.

Preguntat per si creu que el govern es pot sostenir 3 anys més, ha respost que no però ha afegit que aquest tema li correspon al president de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES