Política

Mas aposta perquè Junts es quedi al govern

L’expresident de la Generalitat demana a Aragonès un “últim esforç” per reconduir la situació

L’expresident de la Generalitat Artur Mas aposta perquè Junts es quedi al govern perquè és millor per Junts i per Catalunya. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’, Mas ha assenyalat que el president de la Generalitat és “l’últim responsable” de la situació i l’ha instat a fer un “últim esforç” per reconduir la situació. En aquest sentit, ha defensat que el secretari general de Junts, Jordi Turull, és “exigent però no intransigent” i ha valorat la seva capacitat d’arribar a acords. “No és un hooligan”, ha afegit. Mas també ha alertat que el cost de “carregar-s’ho tot” pot ser “molt car”. “Qui es farà responsable si es perd la majoria sobiranista al Parlament?”, ha preguntat.

Mas ha defensat que és “més útil” per a la societat catalana que Junts es quedi al govern en una situació en què la independència “no està a la cantonada”. “Es presenta a les eleccions per governar, no per anar a l’oposició. Marxar del govern no té massa sentit”, ha afirmat.

L’expresident ha admès que no és “entusiasta” de les consultes internes perquè, segons ha dit, “en determinats moments els responsables que han estat escollits han d’assumir la responsabilitat i arriscar-se a equivocar-se”. Amb tot, Mas confia que Junts no es trencarà perquè “ja hi ha hagut prou trames excessius en els últims anys”.

Ha defensat que el president de la Generalitat és “l’últim responsable” i li ha demanar que faci un “esforç sincer” per evitar una ruptura que Mas té la sensació que “és evitable”.

L’expresident ha alertat que el projecte sobiranista està “en risc” i ha preguntat: “Si no poden mantenir un govern junts, quina altra majoria hi ha per tirar endavant aquest projecte?”, ha preguntat.

I és que, segons Mas, en cas de ruptura, a les pròximes eleccions molta gent que va votar partits sobiranistes i independentistes poden deixar de fer-ho. “Potser votaran una altra cosa, però també hi ha el risc que es quedin a casa o votin en blanc”, ha afegit.

Mas ha dit que és “insòlit” que un soci de govern plantegi una qüestió de confiança però també ha afegit que s’ha de veure per què s’ha arribat a aquesta situació. I, en aquest sentit, ha afirmat que a ell no li va passar mai mentre va ser president de la Generalitat perquè “tampoc devien fer les coses perquè passés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona