Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Un concurs de bellesa ajunta a la mateixa habitació les candidates d’Ucraïna i Rússia

La miss ucraïnesa eleva la seva protesta a les xarxes socials i l’organització del certamen tailandès acaba separant-les

El concurs Miss Grand International argumenta volia enviar un missatge de pau i contra la guerra

L’organització del certamen de bellesa Miss Grand International, que se celebra a Indonèsia, ha decidit separar de dormitori les representants d’Ucraïna i Rússia, després que la candidata ucraïnesa protestés públicament per haver de compartir habitació d’hotel amb la model d’“un país terrorista”.

La representant d’Ucraïna, Olga Vasiliv, va utilitzar aquest dimarts la xarxa social Instagram per queixar-se públicament en saber que l’organització l’havia col·locat com a companya d’habitació de l’aspirant russa, Ekaterina Astaixenkova, durant els dies previs a la gala programada per al 25 d’octubre a Jakarta.

Vasiliv va indicar des de la capital indonèsia que sentia “ràbia i dolor” per haver de compartir habitació amb la representant d’un “país terrorista”, en al·lusió a la invasió russa d’Ucraïna iniciada al febrer.

“El meu principal objectiu, propòsit i missió és explicar al món sobre el meu país, sobre el nostre esperit ucraïnès, sobre la nostra bellesa, sobre la nostra força i sobre el que estem suportant en aquest moment”, va remarcar la model en una publicació.

La polèmica s’ha amplificat ràpidament a les xarxes socials, on un allau d’usuaris ha criticat la “desafortunada” iniciativa de l’organització del certamen, amb seu a Tailàndia, que buscava amb aquesta idea enviar un missatge de pau i contra el conflicte armat.

Finalment, i després d’una onada de comentaris en contra de la decisió, l’organització ha optat per reubicar la model ucraïnesa en una altra estança.

“Gràcies a tots, ja tinc la meva pròpia habitació. És un petit pas, però molt important perquè ara més gent coneix el que ens passa i els nostres sentiments. Jo no pararé”, ha publicat aquesta nit la model ucraïnesa.

Per la seva banda, la representant russa ha reaccionat amb un missatge de pau i ha explicat que té arrels familiars ucraïneses. “De la meva família soc la primera persona nascuda a Rússia, tots els altres són d’Ucraïna. Per mi la situació política és extremadament complexa i espero que la meva veu s’escolti durant el certamen. Estic en contra de l’odi, i a favor de l’amistat, l’amor i la pau mundial”, ha apuntat a les xarxes Astaixenkova.

Concursants de més de 70 països participaran a la gala final d’aquest certamen de bellesa, creat el 2013, que se celebrarà en un centre de convencions al sud de la capital d’Indonèsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs