Política

Costa afirma que el tribunal encara té l’oportunitat de dictar sentència “segons el dret internacional”

Insisteix que el judici no es pot celebrar perquè és “nul de ple dret”

El TSJC li envia un ofici per recordar per pot comparèixer aquest divendres per fer ús del seu dret de defensa

L’exvicepresident primer de la mesa del Parlament Josep Costa ha assegurat que el tribunal que els jutja té l’oportunitat de “rectificar” i dictar sentència “segons el dret internacional i els drets humans”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que està “expectant” per saber quina serà la decisió del tribunal i ha afegit que si persisteixen en la línia del que marca el Tribunal Constitucional els obren la via per poder fer recursos en l’àmbit internacional. De fet, ha dit que la seva estratègia passa precisament per “guanyar a Estrasburg”. Per a Costa, aquest judici és “nul de ple dret” i ha rebutjat també que, en cas d’anul·lar-se, es torni a repetir.

El judici, que s’ha d’acabar aquest divendres, continua amb la declaració dels acusats i els informes finals.

A l’entrevista, Costa ha explicat que la seva voluntat era fer-se escoltar i cridar l’atenció, però no per fer un numerat sinó sobre el fet que el judici és nul de ple dret. “Els vaig voler dir que fins aquí havíem arribat”, ha explicat.

Ha esperat que es respectin els seus drets, com a acusat i com a advocat d’ell mateix, i pugui exercir de manera independent la seva defensa. Ha afirmat que seria molt estrany que la seva actuació tingués cap conseqüència que no fos que s’escoltin les seves raons per demanar la nul·litat.

D’altra banda, ha considerat que si s’acaba anul·lant no es pot repetir perquè “no es pot jutjar dues vegades el mateix”. L’exvicepresident ha explicat que té dues demandes presentades a Estrasburg i que en presentarà una tercera.

Sobre els efectes que la seva actuació pot tenir en la resta d’acusats, ha dit que els “ajuda” perquè la fonamentació jurídica que ha desplegat els beneficia a tots i als recursos que més tard puguin presentar. A més, ha considerat que la recusació del jutge Barrientos fa que no se sàpiga “de forma certa” quina serà la sentència, cosa que ha insistit sí passava amb Barreintos.

Assegura que es veia a venir la situació ERC-Junts

En clau política, Costa no ha volgut valorar la consulta interna de Junts per decidir si surten o no del govern ja que ha recordat que no és militant ni ja diputat d’aquesta formació. Tot i això, ha assegurat que es veia a venir que s’arribaria a aquesta situació entre ERC i Junts. Ha afegit que ell mai hauria fet un govern com aquest.

TSJC envia un ofici

El tribunal que jutja l’antiga mesa del Parlament ha enviat un ofici a Josep Costa per recordar-li que pot comparèixer aquest divendres a la vista per fer ús del seu dret de defensa, donat que estan programades les declaracions dels acusats i la darrera paraula. L’exvicepresident del Parlament, que es defensa a si mateix, va decidir abandonar el judici dijous, tot i que sí que va es mantenir en la sala durant tota la jornada de dimecres. En la fase d’instrucció, Costa ja no es va presentar quan el van citar inicialment a declarar com a investigat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA