Política

Giró: “Per si de cas, compraré una caixa de cartró per recollir les coses”

El conseller s’ha bolcat els últims dies a fer campanya perquè Junts continuï al govern

Lamenta el discurs que afirma que els qui volen mantenir la coalició és perquè no volen perdre el sou

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha ironitzat aquest divendres sobre el seu incert futur immediat, a l’espera que a les cinc de la tarda finalitzi la consulta interna de JxCat per decidir si cal sortir del govern: “Per si de cas, vaig a comprar una caixa de cartró per recollir les meves coses”.

Així ho ha afirmat en la clausura de la XXV Assemblea General de l’Associació Catalana de Municipis, a Molins de Rei (Baix Llobregat), en la qual ha destacat: “D’aquí a menys de tres hores sabrem si el govern de Catalunya es trenca, si en lloc d’honorable conseller hauré passat a ser un honorable exconseller”.

Giró, que s’ha bolcat en els últims dies a fer campanya a favor que JxCat continuï al govern, ha recordat: “M’he compromès al fet que, si guanya el ’no’, immediatament recolliré les quatre coses personals que tinc al despatx, les ficaré en una caixa de cartró i me n’aniré a casa”.

“Contemplar tots els escenaris és l’obligació de qualsevol persona, però especialment d’un conseller d’Economia. Així que quan surti d’aquí, per si de cas, aniré a comprar una d’aquestes caixes de cartró, perquè ahir vaig estar buscant per casa i vaig veure que no en tenia cap”, ha ironitzat Giró sobre la seva incerta situació.

D’altra banda, Giró ha denunciat “un discurs interessat que ha circulat aquests dies” i que li ha “dolgut”: “S’ha dit que una de les raons més importants per voler mantenir la coalició de govern ha estat la por dels alts càrrecs a perdre el seu sou”.

“M’entristeix profundament escoltar aquests discursos que desvirtuen l’essència de la política”, ha afirmat Giró, que considera que “tothom ha de poder dedicar-se a la política, sigui ric o pobre”.

Per Giró, “no hi ha cap contradicció entre viure per i viure de la política”, de manera que “posar en qüestió aquest model de càrrecs públics remunerats solament indica una falta de cultura democràtica i de cultura en general”.

Prèviament, el president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Deltebre (Baix Ebre), Lluís Soler, s’ha referit al “context de convulsió política” a Catalunya i ha destacat que, al món local, els agents polítics “es posen d’acord” perquè la seva prioritat és “servir la gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona