Política

Els agents socials mostren preocupació pel trencament del govern

Pimec lamenta “la situació d’inestabilitat” quan calen mesures de recuperació econòmica

CCOO reclama uns pressupostos “imprescindibles” per protegir els més vulnerables

UGT insta ERC a buscar noves majories per aprovar els comptes

El president de Pimec, Antoni Cañete, ha lamentat aquest divendres al vespre la situació “d’inestabilitat” a la Generalitat un cop els militants de Junts han votat a favor de sortir del govern. “La ruptura en el Govern arriba en un moment en què urgeixen polítiques de recuperació i de política econòmica per controlar la inflació que tant està fent perillar la viabilitat de les empreses i els llocs de treball”, ha assenyalat Cañete en un comunicat. Per això, la patronal ha exigit “l’estabilitat política necessària tant en els governs com en els parlaments gestant els consensos que ens permetin avançar”.

D’altra banda, Cañete ha apostat per una reflexió sobre el model de governança del país i sobre els consensos polítics que “han de garantir l’estabilitat i el progrés econòmic i social”.

Des del món sindical, el líder de CCOO, Javier Pacheco, ha alertat el president, Pere Aragonès, que tenir pressupostos és “imprescindible” per protegir els més vulnerables i “donar respostes a la majoria”. El secretari general de CCOO a Catalunya ha subratllat que la crisi de govern provocada per la sortia de Junts de l’executiu “ha de gestionar-se pensant en aquesta realitat”. En una piulada a Twitter, el líder sindical també ha afegit: “Davant l’impacte de la inflació a l’economia de les famílies, Catalunya necessita un Govern que miri per ells”.

Per la seva banda, el secretari general d’UGT, Camil Ros, ha afirmat aquest divendres que la sortida de Junts del govern és una “mala notícia” des del “punt de vista social” i ha afegit que la prioritat ara és assegurar que els pressupostos tirin endavant i concretar cap a quins polítiques socials i de reactivació econòmica es destinen els 3.000 milions més de sostre de despesa. Ros ha deixat clar que ara calen “polítiques socials. Amb tot, el secretari general d’UGT ha instat ERC a buscar noves majories per aprovar els comptes i s’ha mostrat partidari de trencar la política de blocs i debatre’ls des d’un eix dreta-esquerra.

Ros també ha reclamat “estabilitat” tot i que fins ara “no n’hi havia gaire”, ha dit. El líder del sindicat a Catalunya ha lamentat que s’hagi “prioritzat” el calendari electoral per sobre el calendari social.

“En política catalana el previsible és que acabi passant el contrari, tot és possible”, ha afegit el líder d’UGT a Catalunya, que ha apostat per trencar la política de blocs i debatre uns pressupostos des de l’eix esquerra-dreta, del qual ha dit que “fins ara no ha estat possible”. En aquest sentit, no ha descartat que si bé Junts ha demostrat no compartir l’eix nacional del govern sí que ho faci des del punt de vista social “Tot és possible”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA