Política

ITÀLIA

Draghi s’acomiada després de vint mesos “extraordinaris” com a primer ministre

L’expresident del Banc Central Europeu (BCE) va acceptar posar-se al capdavant d’un govern d’“unitat nacional” a causa d’una crisi política

El primer ministre sortint d’Itàlia, Mario Draghi, ha qualificat avui els seus últims vint mesos com “una experiència extraordinària” en el seu comiat de la premsa que ha fet la cobertura informativa de la seva presidència de l’executiu, mentre el cap de l’Estat, Sergio Matarella, ha alabat la seva “excel·lent feina” en un dinar també amb caràcter de comiat.

“Què he après en vint mesos? Massa coses. Ha estat una experiència extraordinària de la que em sento extraordinàriament feliç. Acaba de forma molt satisfactòria. Tots tenim bona consciència del treball fet”, ha dit Draghi als periodistes al Palau Chigi, seu de la presidència del govern.

L’expresident del Banc Central Europeu, líder de la coalició de dretes guanyadora de les eleccions, va acceptar posar-se al capdavant d’un govern d’“unitat nacional” el febrer del 2021 a causa d’una crisi política i que en els propers dies serà substituït per l’ultradretana Giorgia Meloni, ha agraït la feina dels periodistes.

“Entre la pandèmia i la crisi energètica, vostès han prestat un extraordinari servei als ciutadans ajudant-los a seguir i a comprendre el que estava passant. Un servei extraordinari també per a la democràcia italiana”, ha dit.

Després d’acomiadar-se de la premsa, Draghi ha assistit, juntament amb alguns membres del seu govern, a un dinar de feina amb Mattarella amb motiu del proper Consell Europeu de Brussel·les, l’últim acte internacional del primer ministre, i aquesta trobada amb el cap de l’Estat també ha sonat a un adeu.

Matarella ha agraït a Draghi l’“excel·lent treball fet i els afalagadors resultats obtinguts” en els últims mesos poques hores abans d’un Consell de Ministres convocat per a temes administratius que podria ser l’últim presidit pel banquer.

Fa deu dies, Draghi es va acomiadar dels membres del seu govern i va demanar una “transició ordenada” que faciliti la feina a la seva més que probable successora, Meloni.

“D’aquí unes setmanes en aquests escons s’hi asseurà el nou Executiu, expressió del resultat de les eleccions que s’acaben de celebrar. Insisteixo en convidar-vos a afavorir una transició ordenada que permeti als que vinguin posar-se a treballar immediatament”, va dir als seus ministres.

Meloni governarà amb la coalició amb la que normalment concore a les eleccions, integrada per l’ultradretana Lliga de Matteo Salvini i la conservadora Forza Italia de Silvio Berlusconi, que suma majoria al nou Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona