Política

La UE estudia donar a Ucraïna una ajuda de 1.500 milions d’euros mensuals el 2023

La presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, ha remarcat que Kíiv necessita un “flux d’ingressos predictible i estable”

Els líders europeus continuaran donant suport al país “el temps que sigui necessari” tant en els àmbits polític i financer com en el militar

La Unió Europea estudia donar a Ucraïna una ajuda de 1.500 milions d’euros mensuals el 2023 per cobrir les seves necessitats financeres. Això és el que ha assegurat aquest divendres la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ha remarcat que Kíiv necessita un “flux d’ingressos predictible i estable”. Ucraïna calcula que necessita entre 3.000 i 4.000 milions al mes. Ara, els ministres de Finances han de dissenyar “el mecanisme adequat” per concedir l’ajuda a Ucraïna. Von der Leyen no ha detallat com serà el suport financer, però ha indicat que era “important donar un senyal a Ucraïna”. D’altra banda, els líders europeus han abordat la relació amb la Xina i Von der Leyen ha constatat una “acceleració de les tensions”.

En les conclusions de la trobada, els líders europeus subratllen que continuaran donant suport a Ucraïna “el temps que sigui necessari” tant en l’àmbit polític com financer i militar. Per aquest motiu, el bloc comunitari estudia donar a Kíiv més ajuda financera l’any que ve. Ara bé, la nova promesa arriba quan encara no s’han fet arribar a Ucraïna 3.000 milions d’euros dels 9.000 milions ja promesos en ajuda macrofinancera.

En la reunió, els líders dels Vint-i-set també han abordat la relació amb la Xina. La presidenta de l’executiu comunitari ha constatat un augment de la tensió amb Pequín. “Està clar que en el congrés el president Xi segueix reforçant el curs molt assertiu i autosuficient que ha pres la Xina”, ha remarcat. “El sistema xinès és fonamentalment diferent al nostre i som conscients de la naturalesa de la rivalitat”, ha subratllat.

També en l’àmbit exterior, els líders europeus han condemnat “l’ús de la força injustificat i inacceptable per part de les autoritats iranianes contra manifestants pacífics, especialment dones”. La UE ja ha aprovat aquesta setmana sancions per la repressió de les protestes, que ha provocat la mort de més d’un centenar de persones



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona