Política

turquia

La policia turca deté 10 periodistes que treballen per a mitjans kurds

Turquia ha aprovat recentment una llei que preveu penes de presó per difondre informació falsa i que ha estat criticada àmpliament per associacions de premsa i ONG

La policia turca ha detingut aquest dimarts a deu periodistes que treballaven per a mitjans de comunicació kurds després de registrar els seus domicilis i oficines en diverses províncies del país, segons el diari Birgün.

Tots els detinguts eren reporters de l’Agència de Notícies Kurda de Mesopotàmia (DT.) i de JINNEWS (Agència de Notícies de Dones Kurdes), mitjans multilingües centrats en temes relacionats amb els kurds de Turquia.

Ca Guleryuzlu, president de l’Associació de Periodistes Progressistes (CGD), ha explicat Efe per telèfon que als periodistes detinguts en diverses províncies del país no se’ls ha permès encara reunir-se amb els seus advocats i que encara es desconeix el motiu dels arrestos.

“El periodisme no és un delicte. Amb aquestes detencions, aplanaments de domicilis i despatxos, intenten criminalitzar-ho. Després de la llei de censura, que va entrar en vigor fa una setmana, hi ha molts periodistes detinguts”, ha declarat Guleryuzlu.

L’esquerrà partit prokurd HDP també ha protestat per les detencions i ha demanat la llibertat dels detinguts amb un missatge en Twitter. “Les detencions il·legals dels reporters de DT. i JINNEWS mostren l’anarquia aconseguida pel feixisme. Condemnem enèrgicament aquests atacs contra els treballadors de la premsa lliure; alliberin els periodistes immediatament”, ha demandat.

Turquia va aprovar recentment una llei que preveu penes de presó per difondre informació falsa i que ha estat criticada àmpliament per associacions de premsa i ONG.

Segons el Sindicat de Periodistes de Turquia, a l’octubre hi havia 35 periodistes i treballadors de mitjans de comunicació empresonats.

En la classificació de la llibertat de premsa de Reporters sense Fronteres, Turquia figura en el lloc 149 d’un total de 180 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona