Política

Aragonès defensa el diàleg amb qui pensa diferent: “No comporta la renúncia als teus plantejaments”

El president reivindica la figura d’Ernest Lluch com a exemple de l’aposta per trobar camins d’entesa durant un homenatge a Vilassar de Mar

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha defensat aquest dissabte que el diàleg polític “no comporta la renúncia dels teus plantejaments” i ha destacat que asseure’s a parlar “té sentit quan és entre persones que pensen diferent”.

El president català, que ha assistit aquest dissabte al vintè aniversari de la Fundació Ernest Lluch a Vilassar de Mar (Maresme), ha posat en valor la figura de l’exministre socialista assassinat per ETA l’any 2000, en assegurar que era un defensor del diàleg “en condicions molt adverses”, en referència a la seva aposta per parlar amb els terroristes.

Aragonès ha defensat en el seu discurs que “el diàleg té sentit quan és entre persones que pensen diferent”, ja que “un diàleg amb qui pensa 100 % com tu no és ni estimulant ni probablement molt productiu”.

“El diàleg té sentit, i la negociació té sentit, quan entre oponents, entre visions diferents es treballa per trobar punts en comú, punts de consens, punts d’espai compartit”, ha destacat el president català.

A més, també ha subratllat que el diàleg “et canvia, et canvia els plantejaments, els millora” perquè obliga a posar-los a prova, i ha defensat que qui ho fa “està més segur que són plantejaments que valen la pena”.

Aragonès ha destacat que “les petjades de la trajectòria d’Ernest Lluch són constants i estan a tots llocs” i ha subratllat que l’exministre socialista forma part, entre altres camps, de “la història del pensament econòmic del nostre país”, i que ha deixat un important llegat intel·lectual.

També ha assenyalat la seva aportació com a ministre de Sanitat amb Felipe González per “tota la feina legislativa en favor de la universalització del dret de la sanitat”, després d’una pandèmia que ha posat en valor aquest servei públic.

A manera d’anècdota, Aragonès ha explicat que en la seva etapa de conseller d’Economia posava Ernest Lluch com a excusa per iniciar les converses amb el seu homòleg valencià de l’aleshores, el socialista i deixeble de Lluch Vicent Soler, per “crear bon clima” de treball i estrènyer les relacions.

El president ha mostrat el seu suport a la Fundació i els ha animat a continuar amb la seva tasca i ha agraït la feina a tota la xarxa de col·laboradors de l’organització i a la resta d’institucions que han mantingut viva la memòria de l’exministre socialista durant els últims 20 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona