Política

política

Junqueras veu Junts “miops” vers els no independentistes

El líder d’ERC respon a Puigdemont que allò que alenteix la independència és la seva renúncia a aliar-se amb sectors socials que no ho són

Els acusa d’egoistes per renunciar a governar el país

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va respondre ahir amb crítiques a la crítica feta dissabte als republicans per l’expresident Puigdemont. Així, en el marc del ple del Consell de la República de dissabte, Puigdemont va acusar ERC de no poder confrontar amb l’Estat espanyol pel fet de ser soci parlamentari del PSOE i En Comú Podem a Madrid en una estratègia que considera que els porta a fer alguns passos en contra de la independència. Doncs ahir mateix Junqueras li va rebatre la crítica amb una crítica encara més contundent des del Congrés Nacional del Jovent Republicà.

Sense citar Puigdemont ni Junts, Junqueras va carregar contra “aquells que es desentenen de la lluita compartida” i renuncien a establir aliances amb sectors socials no independentistes que comparteixen la defensa del dret a decidir, segons informaven les agències. El líder d’ERC no va dubtar a qualificar-los de miops i egoistes per no “posar-se al servei del país, arremangar-se”. “Cal bastir molt bé les aliances amb tots els independentistes, amb tots els republicans i amb tots aquells que són profundament demòcrates i que, com a demòcrates, defensen la fi de la repressió i el dret dels ciutadans a decidir el futur com a país.”

Junqueras va advertir a Junts que “amb retrets i egoisme constant no construiran ni el país ni la societat que diuen que volen construir”. El líder dels republicans considera que l’estratègia del seu partit és l’única útil i que funciona perquè busca ser “més forts en termes democràtics”. I en resposta directa a l’acusació de Puigdemont de frenar la independència, Junqueras va reblar la seva crítica concloent que, amb la sortida del govern i la seva actitud, Junts els fan “avançar una mica més lents” del que voldrien cap a la independència. Junqueras va instar ERC a superar prejudicis: “Coneixent el món, el nostre entorn i la nostra societat i implicant-nos-hi.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona