Política

POLÍTICA

Petició de presó per piular sobre la secretaria d’Instrucció 13

La reacció de les xarxes socials a la intervenció de la secretària del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, encara té repercussions de caire penal. Una veïna de Viladecans serà jutjada per piular sobre Del Toro en un procés on la fiscalia i l’advocacia de l’Estat li demanaran 2 anys de presó i 27.000 euros de multa.

El jutjat d’instrucció 16 de Barcelona ja ha notificat a l’acusada, coneguda en els ambients independentistes amb el sobrenom de Ramona, l’obertura del judici oral. L’advocacia de l’Estat i la fiscalia l’acusen dels delictes d’obstrucció a la justícia, coaccions i injúries. Pel primer es demana dos anys de presó i multa, i pels altres dos multa.

La piulada de la Ramona va ser reacció de la intervenció de la secretària judicial al judici del Tribunal Suprem contra els membres del govern Puigdmeont i els líders socials de l’independentisme. Del Toro va explica r la seva experiència en el registre a la seu d’Economia, el setembre del 2017, d’on en va acabar sortint pel terrat.

La declaració de Del Toro es va fer preservant la seva imatge, per petició propi,a i no es va veure en la retransmissió televisiva de la vista. A resultes d’això, Ramona va fer una piulada on deia que “aquesta tiparraca no vol que es publiqui la seva puta cara i és a totes les xarxes”. Va escriure això i va difondre la imtage de Del Toro agafant-la de les seves xarxes socials.

Ramona recorda que la secretària judicial va advertir que denunciaria a tothom que publiqués la seva imatge . La Ramona també recorda que a les xarxes on va difondr la imatge la mateixa Del Toro ja les havia penjat.

En un primer moment, els cas d’aquestes piulades va ser arxivat, però un recurs posterior es va resoldre en el sentit de fer reobrir el cas que ha acaba ara amb la resolució del jutge d’instrucció 16 dictant obertura de judici. La vista oral es farà al a Ciutat de la Justícia en un jutjat penal. En cas de condemna, Ramona pot no haver d’ingressar a presó perquè no té cap tipus d’antecedent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES