Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Brussel·les llança una iniciativa per a proporcionar ordinadors i telèfons a Ucraïna

Segons ha informat la Comissió, prop de 70.000 professors necessiten ordinadors per a continuar ensenyant

La Comissió Europea ha començat aquest desembre una campanya per a recol·lectar i lliurar dispositius tecnològics (ordinadors, mòbils i tauletes) per a respondre a les necessitats fonamentals d’escoles, hospitals i administracions públiques a les regions més afectades per la guerra a Ucraïna.

Aquesta iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb el Ministeri de Transformació Digital d’Ucraïna i DIGITALEUROPE –una organització europea que representa a la indústria de la tecnologia digital–, cerca respondre a una de les “necessitats més urgents” a Ucraïna, han assegurat fonts de Brussel·les.

“La iniciativa estarà en marxa fins a la primavera de 2023 i el nostre objectiu és recollir el major nombre de dispositius possible”, ha assegurat aquest divendres a Efe la directora general de DIGITALEUROPE, Cecilia Bonefeld-Dahl, que ha estimat que s’arribaran a recollir al voltant de 50.000 portàtils.

Segons ha informat la Comissió, prop de 70.000 professors necessiten ordinadors per a continuar ensenyant, i 5.000 escoles a les regions afectades per la guerra requereixen dispositius digitals per a garantir l’aprenentatge de 200.000 nens i nenes.

Més de 6 milions de nens ucraïnesos han vist interrompuda la seva educació, per la qual cosa no poden aprendre si no és en línia, ha explicat Bonefeld-Dahl. “Hem vist 3.000 escoles i universitats sense cap mena de connectivitat i dispositius, 1.000 hospitals i clíniques han estat destruïdes”, ha alertat.

Per això, l’Executiu comunitari ha incidit que es necessiten “molts més dispositius en altres sectors i, en particular, per a infermeres, metges i administració pública”.

Brussel·les ha explicat que les empreses podran fer donacions grans a través del mecanisme de protecció civil de la Unió Europea (UE).

De moment, en el cas de donacions més petites únicament podran donar a través de DIGITALEUROPE les empreses, organitzacions i ciutadans que resideixin a Bèlgica, encara que s’obriran punts de recollida en tots els Estats membres, ha assegurat Bonefeld-Dahl.

La Comissió està treballant amb els socis de la indústria per a rebre donacions com a part d’aquesta nova iniciativa i ha assegurat que també facilitarà la recollida d’equips en les institucions de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona