Política

La CUP, sobre les propostes del PSC pels pressupostos: “Veurem si ERC es menja aquests gripaus”

Pellicer demana a Junts que doni “explicacions” per votar en contra de crear un mecanisme de control extern dels Mossos

La CUP critica que el PSC inclogui “macroprojectes” com el Hard Rock, l’ampliació del Prat i la B-40, a les negociacions per als pressupostos del Govern del 2023. El diputat de la formació al Parlament Xavier Pellicer considera que es tracta d’una “taca a la línia de flotació del que han de ser uns pressupostos per estar al costat de la gent” i es pregunta si ERC s’empassarà “aquests gripaus” que plantegen els socialistes, de la mateixa manera que “s’ha menjat la reforma del codi penal i tot allò que ve del govern de l’Estat”. Des de Mollerussa, Pellicer també ha demanat a Junts que doni “explicacions” per haver votat en contra de crear un mecanisme de control extern dels Mossos a la comissió d’estudi del model policial del Parlament.

Xavier Pellicer considera que el model de polítiques que planteja el PSC per negociar els pressupostos és “el de sempre”: basat en “macroprojectes a costa de destruir el territori i de precaritzar el treball”. Davant les peticions dels socialistes d’incloure a les converses els projectes del Hard Rock, la B-40 i l’ampliació de l’aeroport del Prat, els anticapitalistes es pregunten si ERC continuarà “fent cas al seu soci prioritari d’aquesta legislatura” -el PSC- i s’empassarà “tots aquests gripaus”, com ja ha fet, diuen, amb la reforma del codi penal i com està fent amb “tot allò que li ve del govern de l’Estat sense cap sentit i en contra de la gent i dels drets del país”.

Explicacions a Junts

La CUP diu que Junts ha de “donar explicacions a la societat catalana” per haver votat en contra de crear un mecanisme independent de control dels Mossos d’Esquadra a la comissió parlamentària d’estudi del model policial de divendres. Considera que amb el vot negatiu, el partit s’ha posat “al costat de la impunitat i no del dret de manifestació” i ho qualifica “d’absolutament incomprensible i contradictori”.

Acte a Mollerussa

El diputats Xavier Pellicer i Nogay Ndiaye han participat aquest diumenge en un acte de campanya de la CUP a la capital del Pla d’Urgell, juntament amb militants i membres del Secetariat Nacional de l’organització.

L’objectiu de la trobada ha estat explicar com la formació encara les eleccions municipals del 2023. Ndiaye ha explicat que l’acte ha de servir per “donar suport” a les candidatures i “donar esperança” en un context de desavinences i de desafecció de la societat cap a la política.

En aquest sentit, la CUP està treballant en l’elaboració del que serà, si prospera, la seva primera llista municipal a Mollerussa, així com a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona