Política

La justícia britànica reconeix la immunitat de Joan Carles I fins a la seva abdicació

El tribunal d’apel·lacions de Londres considera que fins al 18 de juny de 2014 els seus actes no pertanyien a l’àmbit privat

El judici per la denúncia de Corinna Larsen no podrà incloure el presumpte assetjament i espionatge del CNI

El tribunal d’apel·lacions britànic ha concedit aquest dimarts la immunitat a Joan Carles I fins al moment de la seva abdicació, el 2014, en el procés contra el rei emèrit per presumpte assetjament a Corinna Larsen. La justícia britànica, en un escrit de 26 pàgines, considera que fins al 18 de juny de 2014 els seus actes no pertanyien a l’àmbit privat. Pel mateix motiu, el tribunal entén que el rei emèrit podria ser jutjat per actes posteriors a l’abdicació.

La justícia britànica ha reconegut així el recurs presentat per l’emèrit per justificar que els seus actes, entre l’abril del 2012 i el 18 de juny del 2014, no pertanyien al seu àmbit privat, per la qual cosa procedeix concedir-li la immunitat en aquest període i el judici contra ell podria continuar endavant pels seus actes durant els anys posteriors a la seva abdicació.

La decisió esmena el dictament del Tribunal Superior de Londres, que el març passat va dictaminar que Joan Carles I no tenia immunitat, entre els anys 2012 i 2020, el període que Corinna l’acusa d’haver-la assetjat personalment o a través de persones del seu entorn.

Malgrat que el judici es portarà a terme a mitjans de l’any que ve, el dictamen d’aquest dimarts deixarà fora del procés algunes de les accions més perjudicials per a la causa de l’emèrit, sobretot les referides a les suposades maniobres d’assetjament i espionatge dirigides pel llavors cap del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán.

Com recull el document publicat aquest dimarts, Sanz Roldán “d’abril a juny del 2012, actuant sota la direcció o el consentiment de l’acusat, va coordinar una operació secreta per entrar i registrar l’oficina i l’apartament de la demandant a Mònaco”, per a la qual cosa va comptar amb la cobertura d’una companyia de seguretat de Mònaco i agents del CNI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona