Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Putin admet que la “guerra” a Ucraïna es pot allargar

El president rus descarta una segona onada de mobilització de reservistes

Assegura que només la meitat del contingent forma part d’unitats de combat i nega desercions a les files russes

El president rus, Vladímir Putin, ha admès aquest dimecres que la guerra a Ucraïna es pot allargar en el temps, però no preveu una segona onada de mobilització de reservistes.

Putin ha reconegut avui durant la reunió anual del Consell Presidencial de Societat Civil i Drets Humans, adscrit al Kremlin, que Rússia necessitarà temps per aconseguir els seus objectius de la seva “Per suposat, això pot ser un procés prolongat”, ha advertit.

No obstant això, ha descartat mobilitzar més reservistes russos per reforçar les tropes que ja combaten a Ucraïna. “Aquests rumors (...) no tenen sentit. A dia d’avui no hi ha cap necessitat d’això ni per l’Estat ni per al ministeri de Defensa”, ha afirmat.

Segons ha explicat Putin, la meitat dels reservistes, 150.000, s’ha sumat al contingent desplegat a Ucraïna, i només 77.000 formen part de les unitats de combat.

“La meitat de tots els mobilitzats es troben encara en polígons militars o centres d’entrenament del ministeri de Defensa”, ha assegurat. “Són el que es coneix com la reserva militar”, ha precisat.

També ha negat avui que s’hagi produït la deserció massiva a les files de l’Exèrcit rus a Ucraïna, l’existència de presons per desertors o casos d’afusellaments d’homes que es neguen a combatre.

El líder rus ha emprat avui la paraula “guerra” en al·lusió al conflicte amb Ucraïna, tot i que el Kremlin ha evitat sempre aquest terme i ha fomentat l’eufemisme “operació militar especial” per referir-se a la invasió del país veí.

Ho ha dit a l’hora d’assegurar que no va ser Rússia qui va començar els combats al Donbass el 2014, quan va esclatar una revolta prorrussa contra Kíiv.

En aquest context, Putin ha avisat que seria un error no reconèixer que a Rússia “han aparegut nous territoris”, en al·lusió a les quatre regions ucraïneses que Moscou es va annexionar al setembre (Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia) tot i que només en controla una part.

Ha reivindicat que els referèndums celebrats en aquests quatre territoris han demostrat –segons ell– que el seus habitants volen viure amb Rússia. “I aquest és el resultat més important. Ara, ells estan amb nosaltres. I són milions de persones. És el principal”, ha proclamat.

“És un resultat significatiu per Rússia. La mar d’Azov s’ha convertit en una mir interior de Rússia. Són coses serioses. Pere el Gran ja va lluitar per trobar una sortida a l’Azov”, ha subratllat Putin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts