Política

EN DIRECTE

cONGRÉS DELS DIPUTATS

El ple aprova la reforma de la llei de l’avortament

El parlament espanyol convalida el decret per alleujar la pujada dels tipus d’interès hipotecaris

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous el dictamen de la reforma de la llei de l’avortament, que elimina l’exigència del consentiment dels pares per a les noies de 16 i 17 anys i garanteix la interrupció de l’embaràs als centres de sanitat públic.

El text legal ha incorporat durant el debat d’aquest dijous alguna modificació. El PSOE ha negociat una esmena per introduir que el personal que practiqui la interrupció de l’embaràs sigui “preferiblement” especialista en obstetrícia i ginecologia o estigui sota la seva direcció .

També s’hi ha incorporat una esmena de Junts per millorar la protecció dels menors i les persones amb discapacitat avant la utilització de la seva imatge a perfils falsos o anuncis, que no ha rebut el suport del PSOE i Unides Podem però sí d’altres grups, com el PP.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha agraït a la “majoria feminista” del Congrés el suport a la llei de l’avortament, amb la qual, segons ella, “es fa un pas molt important” per garantir els drets sexuals i reproductius de les dones a l’Estat espanyol.

Montero ha destacat que la reforma garanteix que les dones puguin avortar a l’hospital públic més proper al seu domicili, recupera el dret a la interrupció de l’embaràs per a les noies de 16 i 17 anys sense necessitat del permís patern, facilitat l’accés als anticonceptius d’última generació i procura educació afectiva i sexual a les escoles.

A més, ha recordat que entre les mesures hi ha el reconeixement del dret a la salut menstrual de les dones. “Aquesta és definitivament una legislatura d’avenços feministes”, ha reivindicat.

El plenari també té a l’ordre del dia la convalidació de les mesures pactades amb la banca per alleujar la pujada dels tipus d’interès en els préstecs hipotecaris sobre habitatge habitual per a les famílies més vulnerables.

Després de la sessió ordinària, la cambra celebrarà un ple extraordinari per debatre i votar la proposició de llei de PSOE i Unides Podem per la qual es reforma el delicte de sedició i es rebaixen les penes de malversació. La iniciativa conté dues esmenes per reformar el poder judicial i desbloquejar el bloqueig.

El PP ha presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) espanyol contra aquestes esmenes i està previst que els magistrats es reuneixin aquest matí d’urgència per analitzar la petició de mesures cautelars urgents demanades pel partit conservador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres