Política

política

Suport polític a la campanya per tancar la prefectura de policia

Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya fins la tardor del 2017 i militant d’ERC, i Aurora Madaula, actual vicepresidenta del Parlament pel partit de Junts per Catalunya, van fer costat ahir amb la seva presència a la campanya impulsada per la Comissió de la Dignitat i l’ANC per tancar la prefectura superior de la policia espanyola, a la Via Laietana, i convertir l’edifici en un centre de memòria democràtica. Quasi coincidint amb l’inici de l’acte, a les set de la tarda, Esquerra Republicana va fer públic un comunicat anunciant la presentació d’una moció al Parlament de Catalunya dirigia al govern espanyol amb el tema de la prefectura al punt de mira. En la moció es demana que l’executiu espanyol col·labori amb la Generalitat i l’Ajuntament per convertir l’espai en un centre de memòria. També insta el govern català a retirar tota la simbologia franquista que encara queda als carrers de Catalunya i que s’avanci en la identificació dels cadàvers recuperats de les fosses de la Guerra Civil que ja s’han obert.

En l’acte d’ahir a Via Laietana hi van intervenir els germans Maribel i Pepus Ferrándiz, que quan només tenien 17 anys, el 1971, van ser detinguts i torturats a Via Laietana per la seva militància comunista. Davant d’unes dues-centes persones concentrades van explicar els cops i vexacions que van rebre durant la detenció. A l’acte d’ahir, una de les organitzadores, l’advocada Pilar Rebaque, va advertir que es mantindrà la protesta “fins que aconseguim que sigui un centre d’interpretació de la tortura i la repressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona