Política

Estat espanyol

El bloc progressista del CGPJ manté Bandrés com a candidat al TC

El sector conservador l’ha rebutjat fins ara perquè considera que té un perfil massa pròxim al govern

L’òrgan de govern dels jutges celebrarà dimarts vinent un ple per tornar a intentar nomenar els dos nous jutges del Constitucional

Els vocals progressistes del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), inclòs el seu president, Rafael Mozo, mantenen la seva proposta de nomenar el jutge José Manuel Bandrés com a nou magistrat del Tribunal Constitucional (TC) espanyol, una candidatura que es debatrà al ple extraordinari convocat per al pròxim dimarts. Els conservadors hi defensaran com a aspirants els magistrats del Tribunal Suprem (TS) César Tolosa i María Luisa Segoviano.

A diferència del bloc conservador, que ha desistit de proposar el jutge Pablo Lucas i ha avançat que presentarà Segoviano com a candidata, els vocals progressistes han decidit mantenir la seva proposta que el també jutge del Suprem José Manuel Bandrés sigui un dels dos magistrats del TC que ha de nomenar el CGPJ.

Bandrés ha estat la principal aposta del sector progressista des del principi de les negociacions, però el seu nom suposa una línia vermella per al bloc conservador, que malgrat reconèixer la seva solvència com a magistrat, el veu molt pròxim al govern.

Aquest divendres, el president de l’òrgan de govern dels jutges, Rafael Mozo, i els vocals Roser Bach, Mar Cabrejas, Álvaro Cuesta, Clara Martínez de Careaga, Concepción Sáez i Pilar Sepúlveda han registrat oficialment la candidatura perquè sigui inclosa en l’ordre del dia del pròxim ple extraordinari, segons informa el Consell.

El CGPJ tornarà a abordar per segona vegada en set dies la renovació del Tribunal Constitucional, fins ara frustrada per la incapacitat dels dos blocs de posar-se d’acord en el nomenament de dos magistrats.

En la seva última reunió, cap dels candidats va aconseguir la majoria necessària (11 vots) per ser nomenat a causa dels vetos creuats dels progressistes i conservadors als aspirants de l’altre.

César Tolosa i Pablo Lucas van obtenir 10 vots, tots dels vocals conservadors que els havien proposat, i José Manuel Bandrés, els set dels progressistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona