Política

ESTATS UNITS

Els EUA investiguen documents classificats trobats en una oficina de Biden

La documentació va ser trobada pels advocats del president dels EUA i lliurada a les autoritats

Diversos legisladors demòcrates han donat suport al mandatari

El Departament de Justícia dels Estats Units investiga l’aparició d’una sèrie de documents classificats a les oficines del Penn Biden Center for Diplomacy and Engagement, que el president nord-americà, Joe Biden, va fundar després del seu temps com a vicepresident de Barack Obama (2009-2017).

El cas, encara que segons mitjans nord-americans guarda poques similituds, recorda el que va portar l’FBI a registrar la residència de l’expresident Donald Trump (2017-2021) a Mar-a-Lago (Florida) l’agost passat.

En un comunicat, la Casa Blanca ha assegurat que està cooperant amb la investigació, que desenvolupa l’oficina de Justícia amb els Arxius Nacionals, encarregats de salvaguardar tots els documents classificats de les presidències nord-americanes.

“La Casa Blanca està cooperant amb els Arxius Nacionals i el Departament de Justícia respecte al descobriment del que semblen ser registres de l’administració d’Obama i Biden, inclosos un petit nombre de documents marcats com a classificats”, ha dit el conseller especial de Biden Richard Sauber.

Segons The Washington Post, que cita fonts anònimes, l’FBI també està involucrat en la investigació, que fa referència a uns deu documents trobats a l’oficina, que Biden va utilitzar regularment entre el 2017 i el llançament de la seva campanya presidencial el 2020.

Els documents van ser trobats pels mateixos advocats de Biden i lliurats a les autoritats, a diferència del que va passar a Mar-a-Lago, on va ser necessària la intervenció del Departament de Justícia per recuperar els papers.

Diversos legisladors demòcrates, liderats pel congressista Pete Aguilar, han donat suport aquest dimarts al president nord-americà, Joe Biden.

“El president ho està gestionant de la manera que hauria de fer. Ho està revelant. Està informant els Arxius. Les forces de l’ordre estan al corrent. Ho estem tractant amb la seriositat que mereix”, ha defensat Aguilar.

El congressista demòcrata per Califòrnia ha assenyalat que Biden ha fet “el correcte” i ha acusat els republicans d’“estar només interessats a oposar-se al president”, ja que quan l’FBI va registrar la residència de l’expresident Donald Trump (2017-2021) a Mar- a-Lago (Florida) l’agost passat “van restar importància” a l’assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona