Política

BRASIL

El Tribunal Suprem brasiler ordena la detenció d’un exministre de Bolsonaro per actes colpistes

Anderson Torres va ser el titular de Justícia al govern de l’expresident i era el secretari de Seguretat Pública del Districte Federal de Brasília quan milers de bolsonaristes van assaltar les principals institucions del país el passat dia 8

Actualment és als Estats Units, on va viatjar de vacances la setmana passada

Un jutge del Tribunal Suprem del Brasil ha ordenat aquest dimarts la detenció d’Anderson Torres, que va ser ministre de Justícia al govern de Jair Bolsonaro (2019-2022), en el marc de la investigació pels actes colpistes de diumenge a Brasília, han informat fonts oficials.

Torres era el secretari de Seguretat del Districte Federal de Brasília, quan milers de simpatitzants radicals de Bolsonaro van envair i destrossar les seus del Parlament, la Presidència i el Tribunal Suprem, en un intent per enderrocar el mandatari Luiz Inácio Lula da Silva.

“Ha estat ordenada la presó de l’exsecretari de Seguretat Pública de Brasília, Anderson Torres. Una acció més de la justícia per mostrar que les institucions funcionen i no toleren la barbàrie”, ha anunciar a les seves xarxes socials el senador Randolfe Rodrigues, portaveu del govern de Lula a la cambra alta.

La decisió ha estat presa pel magistrat Alexandre de Moraes, que també ha dictat l’ordre d’arrest de l’excomandant de la Policia Militar de Brasília Fábio Augusto Vieira, efectuada aquest dimarts, i respon a una petició de l’Advocacia General de l’Estat.

Segons la premsa local, Torres, un fidel aliat de Bolsonaro, és actualment als Estats Units, on va viatjar de vacances després d’assumir la setmana passada la Secretaria de Seguretat de Brasília.

Tot i així, la Policia Federal ha registrat la casa de Torres a Brasília a la recerca de proves.

Diumenge passat, sota la seva gestió com a responsable de la seguretat de la capital brasilera, milers de bolsonaristes radicals van vagar amb total llibertat per les seus dels tres poders i van destrossar mobiliari de gran valor durant quatre hores.

Torres va ser cessat del càrrec aquell mateix diumenge pel governador de Brasília, Ibaneis Rocha, que hores més tard va ser apartat temporalment de les seves funcions, per ordre del mateix De Moraes, per la seva suposada omissió a l’hora d’aturar l’horda bolsonarista que va assaltar les seus dels tres poders.

Segons vídeos divulgats per la premsa brasilera, alguns policies es van quedar mirant mentre els grups extremistes envaïen les instal·lacions públiques i fins i tot van fer fotografies del moment amb els seus mòbils.

El govern de Lula sospita que la insurrecció bolsonarista va ser possible gràcies al consentiment de les forces policials de Brasília.

En aquest sentit, va decretar una intervenció federal de l’àrea de seguretat de la capital brasilera fins el proper 31 de gener.

La mesura suposa que les corporacions policials locals estaran durant aquest període sota control directe de l’administració central, sota el comandament d’un interventor, Ricardo Cappelli, que està sota ordres directes de Lula.

En una de les primeres mesures, Cappelli, que és secretari executiu del ministeri de Justícia, ha canviat els comandaments policials, inclòs Vieira.

L’intent colpista ha deixat fins ara 1.500 detinguts entre diumenge i dilluns, tot i que 599 han estat posats en llibertat aquest dimarts per “qüestions humanitàries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes