Política

Rússia reconeix que les unitats Wagner van prendre Soledar

El ministeri de Defensa rus ho ha reconegut després que Ievgueni Prigozhin, fundador d’aquest grup, s’ha queixat del fet que “constantment intenten robar-li la victòria als mercenaris de Wagner”

El ministeri de Defensa de Rússia ha reconegut avui que van ser les unitats d’assalt de la companyia militar privada Wagner les que van prendre el baluard ucraïnès de Soledar, la victòria russa més important des del juliol del 2022.

“Pel que fa a l’assalt de la zona urbana de Soledar, ocupada per l’Exèrcit ucraïnès, aquesta missió va ser realitzada de manera valerosa i desinteressada per les accions dels voluntaris de les unitats d’assalt de la companyia militar privada Wagner”, assenyala el comunicat castrense.

A més, subratlla que l’ofensiva contra Soledar va incloure la participació de diferents tipus de tropes, el bombardeig d’artilleria pesada i aviació i el bloqueig de la ciutat pel nord i pel sud, un dels objectius del qual era impedir tant l’arribada de reforços com la retirada de les tropes ucraïneses.

El ministeri explica que ha decidit emetre un aclariment al comunicat de guerra diari davant la insistència dels mitjans de comunicació.

En la seva anterior intervenció, el portaveu de Defensa, Ígor Konashénkov, no ha fet cap menció dels Wagner, cosa que ha causat un gran malestar entre alguns cercles de veterans i a les xarxes socials.

“Constantment intenten robar-li la victòria als mercenaris de Wagner i parlen de la presència d’algú que no és clar, només per menysprear els seus mèrits”, ha assenyalat Ievgueni Prigozhin, fundador d’aquest grup, al seu canal de Telegram.

En els darrers mesos, Prigozhin ha criticat l’alt comandament del ministeri i de l’exèrcit russos per la manca d’avenços al camp de batalla en el marc de l’“operació militar especial”.

Konashénkov ha explicat en la seva intervenció original que, durant l’operació, “les unitats de les forces aerotransportades van realitzar una maniobra encoberta des d’una direcció diferent, van atacar amb èxit les posicions de les Forces Armades d’Ucraïna, van ocupar altures dominants i van bloquejar la ciutat des del nord i el sud”.

En canvi, el dia 11 passat, quan ja va anunciar la presa de l’urbs, Prigozhin va assegurar que en l’assalt a Soledar “només hi van participar combatents del grup Wagner i de cap unitat” militar de l’exèrcit rus.

A més, el cap de Wagner ha publicat avui al seu Telegram la declaració del cap de la Lliga per a la Protecció dels Interessos dels Veterans de Guerra Locals i Conflictes Militars, Andrei Troixev.

“No hi havia un sol paracaigudista a Soledar, els mateixos paracaigudistes ho confirmen. Soledar va ser presa únicament per l’esforç dels combatents de Wagner. I no hi ha necessitat d’ofendre els lluitadors menyscabant el seu mèrit. Els estan desmotivant. Hem de lluitar i no mesurar-nos” amb els membres i robar els mèrits d’altres persones”, ha sostingut.

En un intent de reforçar les seves posicions davant les crítiques de Prigozhin i d’experts i bloguers militars, el ministre de Defensa, Serguei Shoigú, ha nomenat aquesta setmana nou comandant de les forces russes a Ucraïna el cap de l’Estat Major, Valeri Gueràsimov.

Aquest ha substituït el general Serguei Surovikin, que va assumir el càrrec fa tot just tres mesos i la decisió del qual de llançar bombardejos massius contra la infraestructura civil ucraïnesa havia estat lloada per Prigozhin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona