Política

estat espanyol

López Miras remodela el govern de la Regió de Múrcia a pocs mesos de les eleccions

Els canvis afectaran els departaments d’Educació, Medi Ambient i Política Social

La remodelació del govern de la Regió de Múrcia suposa canvis en tres carteres: la d’Educació que ocuparà Víctor Marín Navarro, així com la incorporació de Concepción Ruíz Caballero, com a consellera de Política Social, Famílies i Igualtat, i del senador del PP Juan María Vázquez Rojas, al capdavant de Medi Ambient, Mar Menor, Universitats i Innovació.

El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa aquesta remodelació després de conèixer-se a primera hora de la tarda el cessament de la fins ara consellera d’Educació, Mabel Campuzano.

López Miras ha assegurat, a preguntes dels periodistes, que el cessament de Campuzano no té res a veure amb la seva procedència de Vox, partit que la va expulsar de les seves files.

Mabel Campuzano havia arribat al govern murcià després del pacte aconseguit amb els expulsats de Vox per a assegurar-se la majoria després de la moció de censura presentada en 2021 per PSOE i Ciutadans.

El president murcià ha remarcat que aquesta remodelació té més a veure amb una nova embranzida que necessita el govern regional en un any que qualifica difícil després d’una pandèmia, amb la guerra d’Ucraïna de fons i la consegüent crisi econòmica o el “maltractament” que aquesta regió sofreix per part del govern central.

Del total del pressupost autonòmic per a 2023, una mica més de cent milions d’euros aniran a restaurar la qualitat ambiental de la mar Menor, per la qual cosa es crea la nova conselleria a la qual va unida la cartera d’Universitats i la de Recerca, perquè les solucions per a la llacuna salada vindran des del costat científic.

L’altra conselleria creada ve a atendre les creixents necessitats socials, especialment per a les famílies que més ho necessiten en l’actual recessió de la mà d’una dirigent del Partit Popular que afrontarà competències que fins ara les assumia una exdirigent de Ciutadans com és Isabel Franco, que continua en l’Executiu però ja sense les responsabilitats de LGTBI, Famílies i Política Social.

López Miras ha agraït a Mabel Campuzano la seva labor des de febrer de l’any passat en què va ser nomenada consellera, i ha destacat el seu treball amb “responsabilitat, autonomia i decisió”, però ha subratllat la necessitat d’adaptar l’estructura de l’Executiu a nous reptes i a un nou cicle polític.

Un altre dels canvis afecta al càrrec de portaveu, ja que passa de la consellera d’Empreses, Economia Social i Autònoms, Valle Miguélez, al conseller de turisme Marcos Ortuño.

La resta de consellers continuaran amb els seus càrrecs, és a dir, Antonio Luengo, amb Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, però ja sense Medi Ambient; José Ramón Díaz de Revenga, amb Foment i Infraestructures, i Juan José Pedreño amb Salut.

La remodelació té lloc a penes dues setmanes després de l’aprovació dels Pressupostos regionals per a 2023 i a poques dates de les eleccions autonòmiques i locals del 28 de maig, una vegada que s’ha conegut el baròmetre de Sigma Dos per a ‘El Mundo’ que dibuixa un mapa molt favorable per al PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona