Política

política

Torna el clam per fer de Via Laietana un espai de memòria

Any nou, reivindicació vella. La Comissió per la Dignitat i l’Assemblea Nacional ha convocat aquest vespre la primera concentració del 2023 en la campanya per aconseguir el tancament de la prefectura superior de la policia espanyola a la Via Laietana, campanya que va arrencar l’estiu del 2021.

Unes dues-centes persones s’han congregat davant el que “ara per ara”, en paraules de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, encara és la seu del cap superior de la policia espanyola a Catalunya. A l’acte hi han intervingut dues persones que van ser detingudes i tancades a les dependències policials.

En primer lloc ha explicat el seu cas l’Antoni Serrano, detingut amb només 19 anys el 1971 arran de la protesta que es va organitzar arran de la prohibició d’un concert de Pete Seeger. Serrano no va ser torturat però sí que va ser testimoni de detinguts que eren tornats a la cel·la arrossegant-los, o d’altres que celebraven com una victòria el fet de ser traslladats a la Model, lloc on ja no s’acabaven els maltractaments.

L’altre testimoni ha estat el del militant del PSAN, Jordi Solé, que ha relatat com va simular el seu desami per poder posar fi a la detenció. “Feia poc se’ls havia mort un de l’ETA i es van acollonir”, ha explicat.

A l’acte hi han intervingut Celdoni Fonoll i Lloll Bertran. Entre els assistents hi han estat presents l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, la diputada de la CU, Dolors Sabater, i la presidenta del grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Neus Munté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona