Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Robles confirma l’enviament a Ucraïna de tancs Leopard de la base de Saragossa

Assegura que el subministrament d’aquest armament té com a objectiu “buscar la pau” i “protegir la vida dels ucraïnesos”

La ministra espanyola de Defensa participa aquest dijous en una reunió de sis països aliats que disposen de tancs Leopard

La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, ha confirmat aquest dijous que ja treballa amb la indústria per enviar a Ucraïna carros de combat Leopard 2 que actualment es troben a una base de l’Exèrcit espanyol de Saragossa, però no ha especificat quantes unitats lliurarà l’Estat.

En declaracions a la premsa, Robles ha explicat que alguns dels tancs que es troben emmagatzemats fa anys a Saragossa estan en mal estat i “no es poden utilitzar”.

És per això que el departament treballa amb “total col·laboració” amb la indústria per determinar quins tancs són recuperables. “I els que es puguin posar a punt es lliuraran”, ha indicat.

Robles ha recordat que l’entrega dels Leopard comporta una responsabilitat i exigeix també un període de formació dels militars que els utilitzaran en combat. “No es tracta de dir, sense més, «ara enviem» (...). Cal un entrenament seriós, detallat”, perquè es pugui realitzar el seu “manteniment” i el seu “complicat i difícil” control, ha argumentat.

Tampoc no ha concretat quan es traslladaran aquests vehicles a Ucraïna, si bé ha confirmat que les tasques preparatòries per a l’enviament dels tancs ja s’han iniciat de forma coordinada amb els països que donen suport a Ucraïna.

Robles ha posat l’èmfasi en la cooperació amb els aliats per realitzar la transferència dels tancs, que també estarà lligada a “les disponibilitats” de l’Estat i tenint en compte “la possibilitat industrial”.

Aquest dijous Robles participarà a una reunió de sis països que disposen de tancs Leopard per acordar els terminis i les condicions d’aquest lliurament, com ara quina és l’aportació de cada país i quin és l’entrenament requerit. Ha afegit que els aliats s’estan organitzant també per resoldre qüestions relacionades amb els recanvis i el manteniment dels tancs.

La titular de Defensa ha evitat entrar en polèmiques amb l’oposició i els socis del govern contraris al lliurament d’aquests blindats. Ha defensat que l’enviament de material té com a objectiu “buscar la pau” i “protegir la vida dels ucraïnesos”.

“Espanya fa temps que envia material de manera coordinada amb els aliats, i ho continuarem fent, perquè hi ha un objectiu clar: que la guerra acabi aviat i s’aconsegueixi la pau”, ha afirmat. “Volem la pau i entenem que la millor manera d’apostar per la pau és l’enviament coordinat de material defensiu”, ha sentenciat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona