Política

Eroski haurà d’indemnitzar de Cifuentes per la difusió del video on se la veia furtant a un supermercat

L’Audiència de Madrid condemna la cadena a pagar-li 30.000 euros per haver vulnerar la seva intimitat

El tribunal conclou que no es van custodiar bé les imatges, en les quals la demandant apareix en una situació “íntima i personal”

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat el grup basc Eroski a indemnitzar amb 30.000 euros l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes per no haver custodiat adequadament el vídeo en el qual es veia l’exdirigent del PP suposadament furtant unes cremes, amb la qual cosa va vulnerar el seu dret a la intimitat.

En una sentència avançada aquest dijous per El Confidencial, l’Audiència madrilenya declara que la conducta de la cadena de supermercats “és constitutiva d’una vulneració del dret fonamental de Cristina Cifuentes a la seva intimitat personal, garantit a l’article 18 de la Constitució”.

És per això que condemna Eroski a indemnitzar l’expresidenta madrilenya amb la quantitat de 30.000 euros pels danys i perjudicis ocasionats en fer-se públic un vídeo en el qual apareix la demandant en una situació que el tribunal considera “íntima i personal”.

La sentència de la secció vintena de l’Audiència Provincial de Madrid estima en part el recurs d’apel·lació interposat per la defensa de Cifuentes contra la sentència de gener de 2022 del Jutjat de Primera Instància número 82 de Majadahonda (Madrid) que va desestimar la demanda de l’expresidenta per vulneració dels seus drets. En aquest procés, la Fiscalia es va oposar al recurs de l’expresidenta regional.

Cristina Cifuentes va dimitir el 25 d’abril de 2018 com a presidenta de la Comunitat de Madrid poques hores després de la difusió d’un vídeo gravat el 2011 en un supermercat, quan va ser sorpresa suposadament furtant unes cremes, i després de diverses setmanes embolicada en la polèmica per les presumptes irregularitats en l’obtenció d’un màster a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, de les que després va ser absolta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul