Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Rússia nega que les seves tropes tinguin escassetat de munició i míssils

El director del consorci estatal Rostec assegura que han multiplicat la producció de projectils

La “coalició de tancs” per Ucraïna ja suma una dotzena de països, segons Zelenski

Rússia ha negat aquest divendres que les tropes que participen en la campanya militar a Ucraïna experimentin escassetat de munició i míssils. Moscou ha assegurat que ha augmentat diverses vegades la seva producció d’armament.

“El que diuen els nostres enemics sobre que a Rússia se li estan acabant els míssils, la munició i altres coses són una completa ximpleria”, ha afirmat Serguei Txémezov, director general del consorci estatal Rostec, en una entrevista amb l’agència oficial russa RIA Nóvosti.

Txémezov ha admès que la despesa de munició de tota mena –bales per a armes lleugeres, projectils d’artilleria i per a tancs, i míssils- per part de l’Exèrcit rus és elevat.

En aquest sentit, ha explicat que, per encàrrec del ministeri de Defensa de Rússia, el consorci “ha incrementat diverses vegades la producció de municions, en alguns tipus d’elles en desenes de vegades”.

Rostec agrupa més de 800 empreses, moltes d’elles de la indústria militar, en les quals treballen gairebé 600.000 persones.

El directiu ha reconegut que el principal esforç de les empreses de Rostec és el compliment dels encàrrecs del ministeri de Defensa rus. Malgrat això, Txémezov ha volgut deixar clar que el grup no té la intenció de cedir posicions al mercat mundial d’armament.

Rosoboronexport, la principal exportadora russa d’armes, integrada a Rostec, “continua treballant en les tasques plantejades pel president i el Govern”, ha afegit.

“En general, puc dir que les estem complint malgrat les traves que posen els països inamistosos. No entregarem les nostres posicions al mercat mundial d’armament”, ha garantit.

En els últims deu anys Rússia ha exportat anualment en armament uns 15.000 milions de dòlars, dels quals 13.000 milions corresponen a les vendes de Rosoboronexport.

La “coalició de tancs” per Ucraïna suma ja 12 països

Ucraïna suma ja el suport de dotze països aliats en el que ha anomenat la “coalició de tancs”, és a dir, que aportaran carros de combat pesants per a la seva defensa contra la invasió de Rússia.

“Estem ampliant la nostra coalició de tancs: hi ha una decisió corresponent del Canadà, i estic agraït per això. Ja tenim 12 països en la nostra coalició de tancs”, ha destacat aquest dijous el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en el seu habitual discurs nocturn.

A més, ha celebrat que gràcies als sistemes de defensa aèria proporcionats pels aliats, juntament amb la professionalitat dels seus combatents, han aconseguit abatre  “la majoria dels míssils i [drons] Shahed russos” llançats contra Ucraïna durant la jornada, un nou atac que tot i així ha provocat almenys onze morts.

Segons ell, això demostra que “l’agressió russa només es pot i s’ha d’aturar amb les armes adequades”. “Cada míssil rus contra les nostres ciutats, cada dron iranià utilitzat pels terroristes [els russos] és un argument de per què necessitem més armes”. “Només les armes neutralitzen els terroristes”, ha afegit.

El mandatari ucraïnès ha expressat el seu agraïment a tots aquells que “al món que realment estan lluitant” al seu costat.

Per Zelenski, per fer front al “terror rus” cal “un nou moviment” de les forces armades ucraïneses “al front” per assegurar la derrota de les forces terrestres de Moscou. I ha afirmat que com més perdi Rússia a la batalla pel Donbass, “menor serà el seu potencial general” de guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona