Política

PERÚ

El Perú desplega les Forces Armades per reobrir la carretera Panamericana

La via ha estat afectada per reiterats bloquejos en els últims gairebé dos mesos per les protestes antigovernamentals que sacsegen el país i que sumen més de 60 víctimes mortals

Un contingent de les Forces Armades del Perú ha arribat aquest dilluns al departament d’Ica, al sud de Lima, per donar suport a la Policia Nacional en l’alliberament de la carretera Panamericana Sud, que estava bloquejada per manifestants antigovernamentals, han informat fonts oficials.

Segons ha informat el Ministeri de Defensa al seu compte oficial de Twitter, el personal militar de la Primera Brigada de les Forces Especials de l’Exèrcit “és a Ica per tal d’executar accions de suport a la Policia Nacional per desbloquejar la Panamericana Sud i garantir el dret al lliure trànsit”.

El contingent s’ha traslladat des de Lima cap a la base aèria de la ciutat de Pisco a bord de camions de transport de tropes, amb l’objectiu d’alliberar els trams d’aquesta via, en particular als sectors coneguts com Barrio Chino i Expansión Urbana.

“L’acció dels nostres militars, en suport de la Policia, té com a marc el seu deure primordial de garantir la plena vigència dels drets humans i la protecció de la població davant d’amenaces contra la seva seguretat i benestar”, ha sostingut.

La carretera Panamericana Sud ha estat afectada per reiterats bloquejos en els últims gairebé dos mesos, com a part de les protestes antigovernamentals que sacsegen el Perú i que sumen més de 60 víctimes mortals.

Dimecres passat, almenys 57 policies i sis civils van resultar ferits durant enfrontaments entre manifestants i les forces de seguretat que intentaven desbloquejar diversos trams d’aquesta via.

Els manifestants exigeixen la renúncia de la presidenta, Dina Boluarte, el tancament del Congrés i l’avançament d’eleccions per a aquest any, entre altres reclamacions.

Fins ara, segons dades de la Defensoria del Poble, 47 persones que participaven a les protestes han mort fruit d’enfrontaments, mentre que un policia va morir després de ser cremat viu per manifestants.

A aquestes víctimes se sumen ara deu decessos en successos relacionats amb els bloquejos de carreteres i una persona morta ocorreguda a la regió del nord de la Libertad, confirmada per la policia.

Així mateix, l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur) ha reportat la mort de quatre haitians que no van poder rebre assistència mèdica pels bloquejos de carreteres, a més del nadó nonat confirmat per Unicef.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona