Política

política

El Suprem es considera legitimat pel TJUE enfront Bèlgica

El president Marín parla de “satisfacció” dels jutges del tribunal perquè la justícia europea els reconeix competents per emetre ordres d’extradició

No li preocupa que el TJUE permeti denegar l’extradició per deficiències en la tutela judicial d’”un grup objectivament identificable de persones”

El Tribunal Suprem espanyol es considera legitimat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) davant la negativa de Bèlgica a extradir a l’exconseller Lluís Puig, i el president en funcions de l’alt tribunal, Francisco Marín, qualifica de “sentiment de satisfacció” el que comparteixen els magistrats de l’organisme davant la sentència europea. En declaracions als periodistes ha celebrat que el TJUE hagi establert que cap país de la UE pot qüestionar la competència del Suprem espanyol per emetre ordres d’extradició contra els líders catalans exiliats tret del cas que s’acreditin “deficiència sistèmiques” de la justícia espanyola, cosa que segons Marín no es pot acreditar perquè a Espanya no hi ha “cap deficiència sistèmica o estructural” que posi en risc un “procés equitatiu” per als extradits.

Marín també assegura que al Suprem no li preocupa que la sentència del TJUE permeti denegar les extradicions si s’acrediten deficiències que afectin a la tutela judicial d’un “grup objectivament identificable de persones” com poden ser els líders independentistes. Per Marín és normal que el TJUE incorpori “unes regles de cauteles perquè en aquells estats en què per les raons que siguin no existeixin prou garanties es pugui apreciar aquesta excepció per part de l’estat que rep l’ordre de detenció”. El president en funcions de l’alt tribunal espanyol, però, ha evitat valorar si considera que el procés d’extradició dels líders catalans està més a prop o “en via morta” com sosté l’expresident Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona