Política

ESTATS UNITS

L’FBI registra una altra casa de Biden buscant més documents classsificats

L’advocat personal del president nord-americà ha informat de la recerca, que s’està fent a l’habitatge del mandatari a Rehoboth, a Delaware

El Departament de Justícia està fent una nova recerca en una casa del president nord-americà, Joe Biden, per intentar trobar més documents classificats que puguin ser al domicili, ha informat aquest dimecres l’advocat personal del mandatari.

“Avui, amb el ple suport i cooperació del president, el Departament està fent una recerca planificada a casa seva a Rehoboth, Delaware”, ha apuntat l’advocat del president, Bob Bauer, en un comunicat.

La recerca, que segons mitjans estan portant a terme agents de l’FBI (organisme dependent del Departament de Justícia), s’està fent “d’acord amb els procediments estàndard” del Departament i “en nom de la seguretat i integritat operatives. Es va buscar fer aquest treball sense previ avís públic, i vam acordar cooperar”, ha afegit el lletrat.

Fins ara no s’han trobat documents en aquest domicili però sí a l’habitatge de Biden a Wilmington (Delaware) i a la seva oficina privada al laboratori d’idees Penn Biden Center, a Washington.

Aquest mes de gener es va destapar que el novembre passat l’equip del mandatari havia trobat documents sensibles i classificats de l’època en què va ser vicepresident de Barack Obama (2009-2017) i en què va ser senador (1973-2009).

Des de llavors diverses vegades el govern nord-americà ha anunciat la troballa de més documents. El 12 de gener passat, el secretari de Justícia, Merrick Garland, va anunciar la designació d’un fiscal especial que estudiarà tots els papers classificats trobats, el conservador Robert Hur.

Fa uns dies també va sortir a la llum la troballa de documents a la casa de l’exvicepresident Mike Pence, una situació que, sumada als papers trobats a la mansió de Donald Trump, va forçar els Arxius Nacionals dels Estats Units a demanar a tots els expresidents i exvicepresidents del país que revisin els seus registres personals per si poguessin contenir documents confidencials.

“La responsabilitat d’acatar la Llei de Registres Presidencials —la normativa que obliga a lliurar als arxius nacionals tots els documents d’una administració— no disminueix quan finalitza un govern”, van explicar en una carta els arxius nacionals.

Tant la Casa Blanca com el mateix Biden han insistit des del principi en la seva disposició total a col·laborar en aquestes indagacions del Departament de Justícia i han intentat desmarcar-se del cas dels documents classificats trobats per l’FBI a la mansió de l’expresident Donald Trump (2017 -2021) a Mar-a-Lago (Florida).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona