Política

Els agents de l’FBI tornen a escorcollar una casa de Biden

L’advocat del mandatari remarca que l’operació té el suport i la cooperació del president dels Estats Units

El lletrat assegura que no s’ha trobat cap document classificat en aquest registre

El Departament de Justícia va fer ahir un nou escorcoll en una casa del president nord-americà, Joe Biden, el tercer en dos mesos, a la recerca de més documents classificats, segons va informar l’advocat personal del mandatari. “Avui, amb el ple suport i cooperació del president, el Departament està realitzant un escorcoll planificat a casa seva a Rehoboth, Delaware”, va assenyalar l’advocat del president, Bob Bauer, que hores més tard va revelar que “no s’han trobat documents amb el senyal que fossin classificats”.

L’escorcoll, a càrrec d’agents de l’FBI (organisme dependent del Departament de Justícia), es va fer “d’acord amb els procediments estàndards” del Departament i per garantir “la seguretat i integritat operatives s’ha buscat fer aquesta operació sense previ avís públic” i amb el compromís de “cooperar”, hi va afegir el lletrat.

Fins ara no s’han trobat documents en aquest domicili però sí a l’habitatge de Biden a Wilmington (Delaware) i a la seva oficina privada al laboratori d’idees Penn Biden Center, a Washington.

Aquest mes de gener es va destapar que al novembre l’equip del mandatari havia trobat documents sensibles i classificats de l’època en la qual va ser vicepresident de Barack Obama (2009-2017) i de l’etapa en la qual va ser senador (1973-2009).

Des d’aleshores han estat diverses les vegades que el govern nord-americà ha anunciat la troballa de més documents. El 12 de gener, el secretari de Justícia, Merrick Garland, va anunciar la designació d’un fiscal especial que estudiarà els papers classificats trobats, una tasca que recau en el conservador Robert Hur, exfiscal general de Baltimore.

Els investigadors ja han interrogat diverses persones, entre les quals l’exassistent executiu de Biden, que va ajudar a supervisar les caixes que van anar al Penn Biden Center. A hores d’ara no se sap si el Departament de Justícia interrogarà també el president ni quan ho faria.

Fa uns dies també va sortir a la llum la troballa de documents a casa de l’exvicepresident de Dolnald Trump Mike Pence, una situació que, sumada als papers trobats a la mansió de Trump, va forçar els Arxius Nacionals dels EUA a demanar a tots els expresidents i exvicepresidents que revisin els seus registres personals per si poguessin contenir documents confidencials. “La responsabilitat d’acatar la llei de registres presidencials –la normativa que obliga a lliurar als Arxius Nacionals tots els documents d’una administració– no disminueix quan s’acaba un govern”, van explicar en una carta els Arxius Nacionals.

La Casa Blanca s’ha compromès a col·laborar en les investigacions del Departament de Justícia i s’ha desmarcat del cas dels documents classificats trobats per l’FBI a la mansió de l’expresident Trump a Florida.

LES FRASES

L’escorcoll es fa amb el suport i la cooperació totals del president
Continuarem facilitant la tasca del Departament de Justícia
Bob Bauer
advocat de joe biden


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona