Política

Junqueras a Junts sobre els comptes: “Tothom qui vulgui contribuir i ajudar el país serà benvingut”

El líder d’ERC defensa que els pressupostos ajudaran a millorar les condicions laborals dels treballadors

El president d’ERC, Oriol Junqueras, emplaça a les forces parlamentàries a donar el seu suport als pressupostos per al 2023. En una visita als treballadors en vaga de les plantes d’Amazon i Towa a Martorelles (Vallès Oriental) i preguntat per la posició de Junts, el líder republicà els emplaça a sumar-s’hi: “Sempre estem disposats a acollir tothom i no perdrem mai l’oportunitat de fer una crida, tothom qui vulgui contribuir i ajudar sempre serà benvingut”, ha dit. Coincidint amb la visita a l’exterior de les plantes, Junqueras ha assegurat que els comptes permetran destinar 680 milions d’euros a polítiques industrials, mesures que contribuiran “a millorar el teixit productiu del país i les condicions laborals dels treballadors”.

Posició del PSC

El PSC també ha expressat que JxCat serà benvingut si finalment donen suport als pressupostos del 2023, que dijous van començar a tramitar-se al Parlament després de l’acord del Govern amb els socialistes i En Comú Podem. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que era “absolutament desitjable” que el grup d’Albert Batet donés suport al pressupost i que era “una gran oportunitat” per demostrar el sentit de país. La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha expressat aquest divendres que els comptes inclouen “avenços en projectes estratègics que estaven bloquejats”. D’altra banda, Romero ha dit que mantindran una “oposició crítica” i que vetllaran perquè el Govern gestioni els recursos dels comptes “bé i amb celeritat”.

Albiach nega que suposi reeditar el tripartit

D’altra banda, la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, nega que l’acord amb ERC i PSC per tirar endavant els pressupostos de 2023 suposi reeditar el tripartit. En aquest sentit, assegura que l’entesa es basa en criteris per millorar les condicions del país, i que el paper de la seva formació és el de fer oposició transformadora: “No ens tremolaran les cames si hem de dir ‘no’ al govern en allò que considerem”, ha assenyalat en una atenció als mitjans coincidint amb la visita que ha feta les plantilles en vaga d’Amazon i Towa a Martorelles (Vallès Oriental). Albiach també ha assegurat que les propostes de macroprojectes que el PSC ha posat sobre la taula per aprovar els comptes són “paper mullat” perquè figuren en un document annex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona