Política

Trias es presenta com a alternativa a una Barcelona bruta i insegura

Els presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas acompanyen el candidat de Junts en el seu primer acte de campanya

El candidat de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, s’ha presentat aquest dilluns al vespre com a alternativa a una Barcelona bruta i insegura, mancada de lideratge, la Barcelona de la “lletjor, el mal gust, la desigualtat i el desordre”. “Hem estat escoltant un concert que no sonava bé, que desafinava, Barcelona ha tingut una mala directora i una mala partitura. Barcelona té moltes potencialitats però algú les ha de fer lluir, no posar-hi pegues”, ha resolt l’alcaldable en una conferència a l’Auditori.

Les sigles de Junts hi eren absents, però sí que es podia observar el color verd corporatiu del partit de Laura Borràs i Jordi Turull. Entre el públic hi havia els presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas fent costat al seu exconseller en l’acte de presentació de la candidatura.

Trias ha destacat que la majoria de barcelonins volen un canvi i que totes les enquestes van en la mateixa línia: que la ciutat ha empitjorat en els darrers anys. L’exalcalde ha recordat que un 30% de la població afirma que si pogues, marxaria de la capital, i que el 84,4% diu que no vol que Ada Colau torni a ser alcaldessa.

El candidat ha constatat que els projectes estrella del govern municipal, les superilles o la recollida de les escombraries porta a porta, provoquen divisió i rebuig. “Això no va bé. Avui Barcelona no té model, no té lideratge, i es governa en contra de la majoria de la ciutadania. La ciutat no funciona”, ha sentenciat. “Una altra Barcelona és possible, una Barcelona en positiu, que tingui un alcalde que cregui en la ciutat, que deixi de fer discursos desmoralitzadors”, ha contraposat.

Trias també ha carregat contra l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, per haver sortit del govern a pocs mesos de les eleccions, fet que ha qualificat de “fugida estrambòtica”. I sobre el republicà Ernest Maragall, ha afirmat que pateix un “enamorament” amb els comuns.

“Pintar carrers amb coloraines és fàcil i relativament ràpid, fer grans projectes de transformació urbana és molt més complex”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona