Política

Pujol creu que la “força” de Catalunya “torna a estar en perill” i crida a recuperar-la

El president de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat aquest vespre que “la força de Catalunya que s’ha anat recuperant ara torna a estar en perill de ser pressionada en sentit negatiu” i ha fet una crida a “recuperar la voluntat de tirar endavant”. “Cal que fem un nou esforç”, ha demanat. Pujol ha participat en l’acte de presentació del llibre Des dels turons a l’altra banda del riu. Entre l’acció i l’esperança, que recull els articles que va escriure des de la presó entre el 1961 i el 1962.

Una sala plena de gom a gom a la llibreria Ona de Barcelona va rebre amb un llarg aplaudiment el polític nonagenari. Hi havia el president Artur Mas o els consellers Joaquim Nadal i Carles Campuzano i els exconsellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Lourdes Ciuró, Joaquim Forn, Josep Rull i Santi Vila, així com l’exdirigent de Junts Jordi Sànchez i l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert.

“No estic en les millors condicions, i ara menys perquè m’he deixat les ulleres.” Així ha començat la intervenció. “Tinc noranta-tres anys i de vegades la gent m’ha d’ajudar a escriure. Soc un home gran, molt gran, però estic aquí i estic content d’estar aquí, d’estar amb vosaltres. Com a defensor de l’esperança penso que tenim motius per refermar-la”, ha dit.

Pujol explica que el llibre “parla de gent vella” però ha remarcat que alhora “recull la vella energia i la vella il·lusió”. El president ha explicat que d’ençà de la Guerra Civil “entre el dolor i l’esperança” han intentat “refer el país amb gent molt diversa” i que això s’ha de mirar ara “amb orgull i satisfacció”. Amb tot, ha admès que de vegades el “tempta” la tristesa, però que nota que “el país està viu, i això ha de donar esperança, que ha de ser la base de l’acció”. També ha cridat a treballar per la identitat del país i perquè tingui consciència i ha reconegut que aquesta no és una tasca fàcil, però que “segur” que Catalunya se’n sortirà.

Després de l’acte, que ha durat gairebé una hora i mitja, Pujol ha estat uns quaranta minuts més signant llibres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses