Política

Es crea una plataforma cívica que dona suport a la candidata Sílvia Paneque

Antoni Puigverd i Mariona de Puig, entre els noms destacats del grup Impuls per Girona

Prop de 200 persones van assistir ahir a l’acte de presentació

Impuls per Girona (IxG) és el nom amb què ha estat batejada la plataforma cívica formada per independents que dona suport a la candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, i que vol incidir en el disseny dels punts programàtics. Prop de 200 persones van assistir ahir a l’acte de presentació pública d’aquesta plataforma, que va tenir lloc ahir al matí als jardins de la Devesa.

L’escriptor Antoni Puigverd i Mariona de Puig, de l’àmbit empresarial, són algunes de les cares visibles d’aquest grup que aposta perquè l’alcaldable socialista per Girona sigui la persona que, en les pròximes municipals, porti canvis a la ciutat de Girona. Així és com va definir la plataforma Ferran Rafa, procedent de l’àmbit de la gestió cultural, en la intervenció que va obrir l’acte. Carla Aguilera, número 7 de la llista de Paneque, es va mostrar convençuda que l’alcaldable és la persona més indicada per promoure “l’onada de transformacions” que necessita Girona “sense deixar ningú enrere”.

Per la seva part, Mariona de Puig va manifestar que l’Ajuntament és el motor econòmic de la ciutat i va defensar la importància que aquesta administració sigui accessible als ciutadans. Va parlar de la manera com la ciutat ha de rebre turistes i visitants –“amb amabilitat i serveis”– i de la necessitat d’esponjar el Barri Vell.

La intervenció que va arrencar més aplaudiments va ser la de l’escriptor Antoni Puigverd, que es va mostrar molt crític amb la gestió de Junts al capdavant del consistori de Girona. Va assegurar que l’Ajuntament fa anys que viu de renda del llegat socialista, que actualment a la ciutat hi regna la desídia i la brutícia i que està mancada de tot projecte engrescador. “Girona és un vaixell a la deriva, sense rumb i sense nord”, va dir. Segons Puigverd, el consistori s’ha dedicat únicament a promoure el procés i ha convertit l’administració local en una màquina de paralitzar tota iniciativa civil i empresarial a través d’una excessiva burocratització i legalització. “El mal de la ciutat no s’ha de buscar fora; és dins del mateix ajuntament”, va assegurar. Puigverd considera que Paneque, “amb la seva manera de fer, tranquil·la i respectuosa amb tothom”, és la persona idònia “per afavorir els pactes”. “La Girona de Paneque és la Girona del retrobament”, va reblar. L’alcaldable del PSC va agrair el suport d’aquesta plataforma –també en formen part Sergi Bonet, Pere Parramon, Jordi Fàbrega, Rosa Maria Gil, Fèlix Niebla, Quim Bonaventura i Manel Nadal, entre d’altres– i es va comprometre a “tornar a fer l’ajuntament una casa de tots” si surt escollida alcaldessa.

LES FRASES

La ciutadania paga impostos i busca, en l’Ajuntament, suport, una atenció de qualitat i sense barreres
Mariona de Puig
Girona viu de les rendes del passat socialista i és un vaixell sense rumb i sense cap projecte engrescador
Antoni Puigverd
Em comprometo a fer que l’Ajuntament de Girona torni a ser la casa de tots si soc escollida alcaldessa de Girona
Sílvia Paneque


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona