Política

Una administradora de la ILC va advertir Borràs de les irregularitats dels contractes amb Herrero

Assegura que va avisar la dirigent de Junts que “podia estar infringint el marc legal”

Una exadministradora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) va advertir la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, que “podia estar infringint el marc legal” per abusar de la contractació menor.

En la seva declaració com a testimoni davant del tribunal que jutja Borràs per fraccionar suposadament contractació de la ILC per adjudicar-la a un amic, Assumpta P., funcionària de la Generalitat, ha explicat com va alertar de les irregularitats en una reunió que el 2015 va tenir amb la dirigent de Junts, on també hi va assistir una altra interventora.

La reunió, ha detallat la testimoni, va tenir lloc després que ella tornés de diversos mesos de baixa sense que Borràs hagués canviat els procediments de contractació de la ILC, malgrat que repetidament li havia advertit que “no li agradava” com s’estaven adjudicant els projectes de l’entitat. “Aquestes irregularitats que es feien a la ILC no m agradaven i no volia que es perpetuessin”, ha assegurat segons informa el periodista d’El Punt Avui Jordi Panyella. Segons ha explicat l’exadministrativa, Borràs justificava el procediment assegurant que eren feines diferents.

A la reunió amb les dues funcionàries de la Generalitat, ha precisat, les interventores van avisar Borràs que els contractes menors a la ILC “eren molt repetitius” i es podrien dur a terme de “manera diferent, perquè a simple vista ja veien que allò podia estar infringint el marc legal”.

De fet, ha afirmat, a principis del 2014 l’administradora de la ILC ja havia demanat una altra reunió amb Joan Muñoz, responsable del servei de contractació del Departament de Cultura, perquè davant de Laura Borràs “reforcés la tesi” que les adjudicacions de treballs de la ILC es portessin a terme per “contracte negociat”.

Després d’aquella reunió, ella va preparar un plec de clàusules tècniques per tirar endavant els contractes negociats, però, ha postil·lat, “no va prosperar perquè la directora va dir que no”.

Declaracio dels Mossos

Aquesta tarda ha estat el torn dels Mossos d’Esquadra, que han explicat com van arribar a la conclusió que hi havia irregularitats en la contractació d’Herrero per part de la ILC partint d’una investigació prèvia sobre Herrero per tràfic de drogues. La defensa de Borràs ha intentat desacreditar el bolcat dels correus electrònics d’Herrero i Borràs trobats en l’escorcoll del domicili de l’informàtic.

De fet, diversos dels mossos informàtics han admès que quan van fer el bolcat dels ordinadors van buscar diverses paraules clau com ’lletres catalanes, ’euros’, ’Borràs’ o ’Laura Borràs’, entre altres, ja que els investigadors havien sentit la conversa d’Herrero on parlava dels seus ’trapis’ a la ILC. En aquells moments Borràs era consellera de Cultura i, per tant, aforada, per la qual cosa només la podien investigar amb el permís del TSJC. Un dels mossos ha assegurat que no investigaven Borràs, sinó que simplement buscaven informació sobre Herrero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera