Política

Una funcionària de la ILC relata “irregularitats” durant la gestió de Borràs

La testimoni declara que fins ara ha contingut el seu relat “per no posar més llenya al foc”

La defensa diu que no hi ha fraccionament sinó feines diferents

Assumpta Pagespetit, una funcionària del Departament de Cultura que es defineix a si mateixa com una professional que treballa “amb molt de rigor”, va relatar ahir les “irregularitats” que, al seu entendre, va detectar en el funcionament de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan era dirigida per Laura Borràs.

La funcionària va declarar ahir en el judici que segueix contra Borràs per la contractació d’Isaïes Herrero per fer el portal de la ILC en una intervenció en què va deixar clara la seva oposició professional a la manera com es va establir aquesta relació contractual. En la sessió d’ahir, el testimoni de Pagespetit va tenir un to més incriminador contra Borràs del que ho havia estat durant la instrucció del cas, i en ser interrogada sobre aquest canvi, la funcionària va dir: “Potser em vaig contenir de dir el que sabia per no posar més llenya al foc.”

La funcionària, que a la ILC tenia el càrrec d’administradora, va explicar com va trobar molt estrany que els tres pressupostos que aspiraven a la feina del portal de la institució els enviés el mateix Iasïes Herrero, que era qui acabava fent la feina sempre. “Aquestes irregularitats que es feien a la institució no m’agradaven gens, i no volia que es perpetuessin”, va dir la declarant.

Un altre testimoni, treballador també de la ILC, Roger Espar, va explicar que Borràs es va resistir a fer un concurs informat per adjudicar la feina del portal, tal com havia recomanat la intervenció del Departament de Cultura.

Durant els interrogatoris d’ahir, la defensa de Borràs va deixar clar que la seva línia de defensa consistirà a demostrar que es van fer consecutives adjudicacions de la feina del portal de la ILC perquè eren treballs diferenciats que penjaven del mateix web, i no per fraccionar la mateixa feina.

En la sessió de tarda van declarar els mossos que van començar a investigar el cas. En la primera recerca de proves a casa d’Herrero, amb la sospita que aquest tenia “marrons” amb la ILC, quan els Mossos van intervenir l’ordinador de l’informàtic es va fer una recerca genèrica al seu correu amb la paraula clau Borràs, pràctica que la defensa de l’acusada qualifica d’il·legal perquè no es tenia autorització judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona