Política

Els EUA anuncien les sancions més vastes a Rússia fins ara

Afecten a ministres del govern de Putin, així com a governadors de regions del país, altres polítics i diverses empreses russes

Washington les motiva per haver participat a l’executiu, per reclutar ciutadans per combatre a Ucraïna o per ser part de l’entramat econòmic que finança la guerra

Els Estats Units han anunciat noves sancions aquest divendres, quan es compleix un any de l’inici de la guerra d’Ucraïna, a ministres del govern rus presidit per Vladímir Putin, així com a governadors de regions del país, altres polítics i diverses empreses russes.

El Departament d’Estat ha explicat en un comunicat que les sancions, les més vastes anunciades fins ara, estan motivades per haver participat al govern, per reclutar ciutadans per combatre a Ucraïna o per ser part de l’entramat econòmic que finança la guerra.

A més, el govern nord-americà ha anunciat augments aranzelaris addicionals fins al 35% en una varietat de productes de Rússia, mentre que els aranzels sobre la majoria dels metalls i productes metàl·lics —un sector crucial de l’economia russa— pujaran al 70%.

“Els Estats Units prenen mesures dràstiques en el primer aniversari de la guerra i continuaran prenent mesures contra Rússia fins que acabi la seva brutal guerra contra Ucraïna”, ha apuntat el Departament dirigit per Antony Blinken en un comunicat.

En un altre comunicat posterior, Blinken recorda que les sancions s’han coordinat amb el G7 i “demostren que continuarem treballant amb els nostres aliats i socis per augmentar la pressió sobre el president Putin” i fer “que li resulti més difícil lliurar la seva guerra brutal”.

El Departament d’Estat ha designat una seixantena de persones i entitats per ser “còmplices a l’administració de les operacions i polítiques d’agressió de tot el govern de Rússia cap a Ucraïna i a l’administració il·legítima dels territoris ucraïnesos ocupats en benefici de la Federació Russa “.

Entre elles s’inclou a ministres del govern de Putin, de carteres que van des de la Cultura (Olga Borisovna Lyubimova) a l’Esport (Oleg Vasilyevich Matytsin) o la Defensa Civil (Aleksandr Vyacheslavovich Kurenkov). També funcionaris d’alt nivell i governadors, que “tenen entre els seus deures el reclutament de ciutadans per combatre a Ucraïna”, així com tres entitats que operen en zones d’Ucraïna ocupades per Rússia, faciliten el robatori de gra i governen en nom de Rússia.

A més, el Departament ha designat tres entitats involucrades en l’expansió de la capacitat futura de producció i exportació d’energia de Rússia i diverses persones i entitats del sector de la tecnologia avançada, encarregades de desenvolupar maquinari i programari per a les activitats d’intel·ligència del govern.

També ha assenyalat tres empreses clau que desenvolupen i operen les armes nuclears de Rússia, així com tres entitats nuclears civils russes sota l’estructura organitzativa de Rosatom i als involucrats “en el control il·legítim” de la Planta d’Energia Nuclear Zaporíjia d’Ucraïna (ZNPP ).

“Els atacs militars de Rússia i la posterior incautació de la ZNPP només han subratllat les preocupacions globals relacionades amb la seguretat de l’energia nuclear i soscaven els esforços del Kremlin per presentar-se com a proveïdor responsable de productes d’energia nuclear”, ha assegurat Blinken.

El Departament d’Estat també ha designat diverses entitats i individus per haver operat al sector dels serveis financers i a desenes d’organitzacions o persones pel seu paper en activitats que “socaven la pau i l’estabilitat dels Estats Units i els seus aliats”.

Totes aquestes sancions tenen l’objectiu de “degradar encara més la capacitat de Putin per fer la guerra”, ha assenyalat Blinken sobre aquest paquet que assenyala també diversos oficials militars per “la seva participació en greus violacions dels drets humans”.

A més, el Departament ha anunciat la restricció de visat a 1.219 membres de les forces armades per “accions que amenacen o violen la sobirania, la integritat territorial o la independència política d’Ucraïna”.

Com a resultat, totes les propietats i interessos en la propietat dels sancionats que es troben als Estats Units o en possessió o control de persones nord-americanes seran bloquejades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona