Política

rússia

Putin promulga la suspensió del tractat de desarmament nuclear amb els EUA

El president rus va anunciar la mesura durant el recent discurs sobre l’estat de la nació

El president de Rússia, Vladímir Putin, va promulgar aquest dimarts la suspensió de la participació russa en el START III o Nou START, l’últim tractat de desarmament nuclear vigent encara amb els EUA.

La informació corresponent va ser publicada en el portal oficial rus d’informació legal, amb el que la decisió ja ha entrat en vigor.

Prèviament, la mesura, anunciada pel cap del Kremlin en el seu discurs sobre l’estat de la nació el passat 21 de febrer, va rebre el vistiplau de totes dues cambres del Parlament rus.

Putin va anunciar en el seu missatge que Rússia es veia obligada a congelar la seva participació en el tractat degut a la política d’Occident.

D’acord amb la nova llei, serà el cap del Kremlin el que decideixi en el futur si Moscou retorna al compliment de les seves obligacions en el marc d’aquest tractat de control d’armes.

El viceministre d’Afers exteriors de Rússia, Serguéi Riabkov, va assenyalar la setmana passada que la suspensió del tractat és una “decisió difícil”, però “l’única correcta”.

“En aquestes condicions, és impossible interactuar (amb els Estats Units) com abans en una àrea tan clau i important com el control d’armes”, va dir.

Mentrestant, l’ambaixador rus als EUA, Anatoli Antónov, va culpar a Washington de l’incompliment sistemàtic de les seves obligacions en el marc del tractat, la qual cosa també va portar a la seva suspensió.

Per la seva banda, el Departament d’Estat dels EUA va informar aquesta setmana que encara no havia rebut la notificació oficial sobre la suspensió del Nou START.

El Nou START va ser signat a Praga el 8 d’abril de 2010 pels llavors presidents dels EUA, Barack Obama, i de Rússia, Dmitri Medvédev.

El tractat va limitar el nombre d’armes nuclears estratègiques, amb un màxim de 1.550 caps nuclears i 700 sistemes balístics per a cadascuna de les dues potències en terra, mar o aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona