Política

CASTELL I PLATJA D’ARO I S’AGARÓ

Joan Giraut tornarà a ser cap de llista, ara pel Bloc Nacionalista de Catalunya

L’exalcalde de Castell i Platja d’Aro Joan Giraut serà cap de llista per novè cop consecutiu al municipi, tot i que al maig amb la nova marca electoral del Bloc Nacionalista de Catalunya, una nova formació política sorgida a la Garrotxa a partir d’antics càrrecs i militants del PDeCAT. Tot i néixer al centredreta de l’espectre independentista, Giraut va destacar ahir que cada alcaldable tindrà autonomia per fer candidatures “transversals” i “amb llibertat de vot” en qüestions supramunicipals, un fet que, creu, pot ajudar a atraure electorat que defuig la “polarització” entre independentisme i unionisme.

Giraut va abandonar Unió el 2015, després que el partit qüestionés l’aposta sobiranista, i després de mantenir l’alcaldia amb el PDeCAT tot el mandat, al 2019 va haver de cedir el càrrec ja com a independent i encapçalant la llista de Junts, amb un triomf pírric que va facilitar l’entesa entre el PSC, ERC i els Comuns. Aquest mandat li va tocar liderar l’oposició i va facilitar el relleu a la nova cap de llista, Imma Gelabert, però volia continuar amb opcions de ser edil i després de sentir-se arraconat en llocs simbòlics va optar per sortir del grup. Ara esgota el mandat com a regidor no-adscrit.

Defensa que vol continuar en la política activa i amb una llista de “noms coneguts al poble i de diferents sectors”. Entre les propostes que avança: reformar el passeig marítim sense el voladís desmuntable de fusta que estudia el govern, però amb jardineres de contenció per a les llevantades a l’extrem sud del Ridaura, “terrasses endreçades”, i sense bicicletes, que canalitzaria en paral·lel a la C-253 i per les avingudes Castell d’Aro i el nou carrer de Doctor Fleming. A s’Agaró, vol accelerar els nous giratoris i desenvolupar un auditori a la parcel·la d’equipaments davant el parc Sant Ramon, un equipament que d’inici seria a cel obert però que en futures fases es pogués cobrir per a la celebració de convencions. I a Castell d’Aro, accelerar la construcció d’habitatge protegit de lloguer al nou Eixample, a més de dinamitzar la zona esportiva amb nous camps de futbol que permetin apostar per un turisme més desestacionalitzat. Entre les idees que planteja, també hi ha la de posar ordre en els gratacels d’blocs d’apartaments del passeig marítim, perquè incorporin escales i mesures d’evacuació davant un eventual incendi. O afrontar les reurbanitzacions pendents del Mas Nou, Mas Semi i Can Manel, amb projectes que contemplin l’asfaltat dels vials principals i una execució segmentada en diversos polígons de propietaris, per mirar de facilitar una entesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona