Política

catalangate

La ponent europea del cas Pegasus denuncia l’intent de desacreditar la investigació de Citizen Lab

PSC i Vox posen en dubte davant la delegació europea el “rigor científic” de l’informe que denunciava l’espionatge a polítics catalans

EUA destaca l’espionatge espanyol als independentistes en el seu informe anual de drets humans

La ponent de la investigació del Parlament europeu sobre el cas Pegasus, Sophie In’t Veld, ha criticat l’intent per part de forces polítiques espanyoles de desacreditar l’informe de Citizen Lab que va donar a conèixer l’espionatge per part del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) espanyol a diversos líders independentistes catalans. En la reunió d’aquesta tarda entre la delegació d’eurodiputats que investiga el cas Pegasus i la delegació de la comissió d’investigació del Parlament català, el diputat del PSC, Òscar Aparicio, ha qüestionat el “rigor científic” de l’informe dels investigadors de la Universitat de Toronto i ha defensat que “Espanya és un país democràtic amb totes les garanties”, segons informa ACN.

La ponent de la comissió d’investigació europea ha retret a Aparicio el seu “intent de desacreditar” el treball de l’organització canadenca. “Per què haurien de posar en risc la seva reputació?”, s’ha preguntat In’t Veld. De fet, els diputats de Vox als dos parlaments també han volgut desacreditar Citizen Lab quan han explicat als periodistes per què abandonaven la reunió i han considerat que era una “absoluta vergonya” que el Parlament europeu escolti diputats catalans per un cas de “denúncies falses sobre punxades telefòniques a separatistes”, en paraules de l’eurodiputat ultradretà Jorge Buxadé.

El president de la comissió d’investigació europea, Jeroen Lenaers, ha reconegut la manca d’unanimitat entre els membres de la mateixa entre els que hi ha eurodiputats del PP, PSOE i Vox a més de la republicana Diana Riba. A pregunta de la mateixa In’t Veld, el president de la comissió catalana, el també republicà Joan Maria Jové, ha informat als seus homòlegs europeus que el govern espanyol “no està cooperant” perquè cap representant seu no ha volgut comparèixer al Parlament.

Per la seva banda, l’informe anual sobre els drets humans del departament d’Estat del govern dels Estats Units destaca l’espionatge espanyol contra l’independentisme català. “Hi ha informes que el govern espanyol hauria monitorat les línies de comunicació de polítics independentistes catalans, encara que el govern central sosté que té l’autoritat legal per fer-ho” s’afirma en l’informe estatunidenc recollit per EFE que també apunta que el govern de Pedro Sánchez “no ha fet pública cap conclusió sobre aquests incidents” tot i haver promès una investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona