Política

El PP i el PSOE critiquen el “circ” de Ponsatí i reclamen que torni Puigdemont

Tant socialistes com populars ataquen l’eurodiputada de Junts i defensen que ha de ser jutjada, igual que la resta d’exiliats

Socialistes i populars han atacat el retorn de l’eurodiputada Clara Ponsatí i han demanat que la resta d’exiliats siguin jutjats a l’Estat. Però si bé els de Pedro Sánchez han explicat els fets com quelcom més aviat “del passat”, els populars culpen el govern espanyol de les penes més baixes als líders del procés i el seu retorn amb poques conseqüències penals.

En una trobada informal amb periodistes a la Xina, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha manifestat que el retorn de Ponsatí està lligat amb “les aspiracions de Puigdemont” davant les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran l’any vinent. “Són temes recurrents més de passat que de present i futur fins i tot per a la societat catalana”, ha rematat. Alhora, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que “els que van viure del conflicte el 2017 ara intenten sobreviure amb teatres com el d’ahir”. I la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que els polítics que “van fugir” com l’exconsellera Ponsatí han de tornar a l’Estat per “respondre davant la justícia”. De fet, Sánchez ha explicat que si Puigdemont torna haurà de comparèixer com Ponsatí.

D’altra banda, el PP veu una “humiliació” el retorn de Ponsatí i ha culpat Pedro Sánchez per haver reformat el Codi Penal. Els populars han manifestat que la detenció demostra que “Espanya és un estat de dret que funciona” i marca el camí que també han de seguir l’expresident Puigdemont i l’exconseller Toni Comín. Fonts del PP, però, han criticat que “el millor aliat” dels líders independentistes sigui Sánchez i li han demanat “no indultar” cap de les persones encausades.

Unides Podem ha criticat la detenció d’aquest dimarts perquè demostra el “menyspreu” a la immunitat de Ponsatí per part de Llarena. En una piulada, el líder dels comuns a Madrid, Jaume Asens, en va defensar la seva llibertat, que Ponsatí acabaria aconseguint prop de la matinada d’aquest dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona