Política

estats Units

Els republicans surten en trompa en defensa de Trump

Pence, DeSantis i Cruz qualifiquen el processament de l’expresident dels EUA de “persecució política”

Un gran nombre de càrrecs del Partit Republicà dels Estats Units ha sortit en trompa a defensar l’expresident Donald Trump, després que un gran jurat hagi decidit processar-lo per haver pagat diners a una actriu porno a canvi del seu silenci durant la campanya de les presidencials de 2016 per evitar que interferís. Els republicans consideren la decisió del gran jurat com una “caça de bruixes”.

Un dels primers càrrecs del Partit Republicà en sortir a defensar Trump ha estat el governador de Florida, Ron DeSantis, qui se suposa que rivalitzarà amb el magnat per la nominació republicana per a la presidència dels EUA a les eleccions de 2024. Ha qualificat “d’antiamericana” la decisió del gran jurat de Nova York.

DeSantis repeteix l’argument utilitzat per Trump només conèixer el seu processament assegurant que “en fer del sistema jurídic una arma per avançar en l’agenda política posa cap per avall l’estat de dret”. També ha deixat clar que el seu estat no atendrà cap petició d’extradició, ja que a Florida és on Trump té la residència.

La mateixa estratègia de defensa ha fet servir l’exvicepresident dels Estats Units i també probablement candidat a les presidencials de l’any que ve Mike Pence, qui ha qualificat el processament de Trump de “persecució política”.

En una entrevista a la cadena nord-americana CNN, Pence, que va ser vicepresident de l’Administració Trump, ha assegurat que “la idea que un expresident sigui processat per primera vegada en la història dels Estats Units per un cas de finançament en campanya fa tuf de persecució política”. Molts dels seguidors i detractors de Trump dins del Partit Republicà han reaccionat units al processament del seu exlíder, entre ells el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, que ha acusat el fiscal del districte de Manhattan, Alvin Bragg, de “perjudicar irreparablement” els Estats Units per “intervenir” en les eleccions de 2024. “El poble dels Estats Units no ho tolerarà i la Cambra de Representants –a mans republicanes– demanarà comptes a Bragg i el seu abús de poder sense precedents”, ha anunciat McCarthy. És important també el suport del senador republicà Ted Cruz. “L’odi del Partit Demòcrata cap a Donald Trump no té límits”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona