Política

estats units

Trump: “El jutge m’odia”

L’advocat de l’expresident diu que aquest no serà emmanillat quan acudeixi al tribunal

L’expresident Donald Trump ha començat a criticar al jutge encarregat del seu cas, hores després de conèixer-se la seva imputació, assegurant que l’ “odia” i que en realitat ha estat triat pels fiscals.

En el missatge que acaba d’escriure en la seva xarxa Truth Social, Trump ha tornat a insistir que és víctima d’una caça de bruixes, que s’ha tornat a manifestar en l’elecció del jutge Juan Manuel Marchan, que serà qui primer vegi el seu cas i li llegeixi els càrrecs en la seva pròxima compareixença, previsiblement dimarts vinent.

“El jutge ’assignat’ al meu cas de caça de bruixes (...) M’ODIA”, escriu amb majúscules, tornant a recordar que fins ara mai s’ha imputat a un expresident del país.

L’expresident desqualifica Marchan: “Ha estat triat per Bragg i els fiscals”.

Fins ara, Trump no ha aclarit si pensa presentar-se voluntàriament al tribunal on se li llegiran els càrrecs, tot i que una advocada del seu equip, Suzan R. Nechels, va assegurar que es presentarà dimarts que ve i alguns dels seus seguidors, com la congressista Marjorie Taylor Green, han anunciat la seva presència a Nova York per a secundar-ho.

Les invectives de Trump contra el fiscal Alvin Bragg han estat constants, qualificant-lo de “racista”, de ser un instrument del financer Georges Soros i d’odiar als Estats Units.

L’advocat de Trump diu que no serà emmanillat

L’advocat de l’expresident dels Estats Units Donald Trump, Joe Tacopina, ha assegurat aquest divendres que el seu client no serà emmanillat quan la setmana pròxima viatgi a Nova York perquè un jutge li llegeixi les acusacions que ha presentat contra ell la Fiscalia de Manhattan, que encara no han estat fetes públiques.

En la seva intervenció, l’advocat de l’expresident també va apuntar que espera que el dia que Trump hagi de comparèixer, primer davant la Fiscalia i posteriorment davant el jutge Juan Manuel Marchan, les forces de seguretat tanquin els carrers als voltants dels jutjats i que tanquin també els jutjats.

Tacopina ha subratllat que Trump es declararà no culpable i que immediatament després presentarà mocions “de manera molt agressiva contra la viabilitat legal d’aquest cas”.

L’advocat, que va insistir que aquest cas “no té precedents” en la història del país, ha assegurat: “Sento que l’imperi de la llei va morir ahir en aquest país”.

També ha apuntat que només rebre la notícia, Trump es va mostrar “en un primer moment commocionat”, perquè “en definitiva realment pensàvem que prevaldria l’imperi de la llei”. Segons Tacopina, els pagaments de Trump a Daniels van ser fets amb els seus propis diners i no amb fons de la campanya.

Així mateix, ha comentat que quan fa dues setmanes Trump va declarar que esperava ser imputat en els dos dies següents, ho va fer sobre la base de “rumors i filtracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona