Política

El Nepal prohibeix als estrangers les expedicions en solitari sense guia

El Nepal ha prohibit des d’aquest dissabte les expedicions de muntanya en solitari sense guia per als estrangers, una mesura que ha generat fortes crítiques entre algunes regions del país, que denuncien que coarta la llibertat de moviment dels turistes.

La Junta de Turisme nepalesa ha estès l’obligatorietat de contractar un guia als excursionistes d’alta muntanya que viatgin en solitari en un intent per “garantir la seguretat dels excursionistes”, segons que ha explicat a l’agència EFE el director de l’organisme, Mani Raj Lamichhane.

La normativa, que ja s’aplica des de fa uns anys als muntanyencs que viatgen sols per escalar l’Everest, va tenir una gran acollida entre organismes privats de viatges i turisme al país de l’Himàlaia, que ho veuen com una forma de crear feina després de les severes restriccions de la pandèmia.

El president de l’Associació d’Agències de Senderisme del Nepal, Nilhari Bastola, estima que aquesta nova norma crearà uns 40.000 llocs de feina per als nepalesos. Per un dia de caminada, la tarifa d’un guia oscil·la entre els 25 i els 50 dòlars, en funció de la distància, segons Bastola.

L’incompliment de la mesura, en canvi, comporta una multa de 12.000 rupies nepaleses (gairebé 92 dòlars) per als turistes i 10.000 rupies (76 dòlars) per a les agències que ofereixin excursions a estrangers que viatgen sols sense guia.

A part de generar feina, la norma pretén evitar que els excursionistes es perdin, es desorientin o no deixin de donar senyals de vida durant llargs períodes de temps. Es calcula que cada any desapareixen una dotzena d’excursionistes. I és que “la majoria dels excursionistes no estan preparats per combatre el mal d’altura i si no tenen guies de suport, moren”, assegura l’inspector de la Policia Turística del Nepal Chandra Kishore Shah.

És el cas d’un turista sud-coreà que va morir l’any passat pel mal d’altura a la regió de l’Everest; o el d’una dona coreana que va morir a 5.350 metres d’alçada, en el pas de Thorong La, al districte de Mustang (nord-oest) el gener passat.

Actualment, el país continua intentant trobar almenys cinc excursionistes desapareguts procedents de Corea del Sud, Índia, israel, Jordània i Malàisia.

El Nepal rep una mitjana de 55.000 turistes de muntanya anuals, segons dades del govern de la regió de l’Himàlaia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts