Política

ESTATS UNITS

Biden anuncia que es presenta a la reelecció

“Quan em vaig presentar a la presidència fa quatre anys, vaig dir que estem en una batalla per l’ànima d’Amèrica. I encara ho estem”, afirma

Tornarà a fer tàndem polític amb l’actual vicepresidenta del país, Kamala Harris

El mandatari, de 80 anys, és el president de més edat dels EUA

El president dels EUA, Joe Biden, ha anunciat aquest dimarts formalment que es presenta a la reelecció. Ho ha fet mitjançant un vídeo publicat el dia que fa quatre anys justos que també va anunciar que competiria per la nominació del Partit Demòcrata per a les eleccions presidencials del 2020. “Quan em vaig presentar a la presidència fa quatre anys, vaig dir que estem en una batalla per l’ànima d’Amèrica. I encara ho estem”, diu Biden en veu en off. “La qüestió que ens trobem és si en els propers anys tindrem més llibertat o menys llibertat. Més drets o menys”, diu el mandatari dels EUA, que afegeix: “Sé quina vull que sigui la resposta i crec que tu també. Aquest no és el moment de ser complaent. Per això em presento a la reelecció”. Per això i perquè, segons diu, necessita més temps per “acabar la feina”. “Sé que podem”, afirma Biden, que tornarà a fer tàndem polític amb Kamala Harris, que optarà a la reelecció com a vicepresidenta del país.

Al vídeo, en el qual hi apareixen imatges de l’assalt al Capitoli per part de partidaris de l’expresident Donald Trump el 6 de gener del 2020 i de manifestacions per la retallada de drets al país, Biden adverteix contra els “extremistes del ‘Make America Great Again’ (MAGA), que donen suport a Donald Trump i que, segons l’actual mandatari nord-amercià, estan “dictant quines decisions de salut poden prendre les dones, prohibir els llibres i dir a la gent a qui poden estimar”. “Totes les generacions d’americans s’han enfrontat a un moment en què han hagut de defensar la democràcia. Defensem les nostres llibertats personals. Defensem el dret a vot i els nostres drets civils”, diu. “I aquest és el nostre moment”, afirma.

Biden, de 80 anys, és el president de més edat de la història del país —un aspecte pel qual és preguntat insistentment— i tot i el seu important historial legislatiu, té índexs d’aprovació baixos, segons la CNN. Tot i així, no s’espera que sorgeixin grans rivals demòcrates.

Amb l’anunci d’aquest dimarts —fet mentre s’enfronta al repte de negociar l’augment del sostre de deute amb un Congrés dividit després que els republicans aconseguissin el control de la Cambra de Representants al gener—, Biden concreta les seves intencions d’optar a un segon mandat a la Casa Blanca, pel qual podria tornar-se a enfrontar amb l’expresident nord-americà Donald Trump, en el cas que les diverses causes judicials que té obertes l’expresident i magnat li ho permetessin i fos proclamat candidat republicà.

Obama i Hillary Clinton es bolquen amb Biden per a la campanya a la reelecció

L’expresident dels Estats Units, Barack Obama (2009-2017), i la que fora candidata demòcrata a les eleccions de 2020, Hillary Clinton, s’han bolcat aquest dimarts amb el mandatari Joe Biden amb missatges de suport a la seva campanya de reelecció.

Específicament, Obama ha dit en Twitter que se sent “orgullós” de Biden, qui fora el seu vicepresident i amb el qual ha desenvolupat un fort vincle d’amistat. “Estic orgullós de tot el que Joe Biden i la seva Administració han aconseguit aquests últims anys. Ha complert amb el poble estatunidenc i continuarà fent-lo una vegada que sigui reelegit. Posem-nos a treballar!”, ha dit Obama en un missatge en Twitter, en el qual va afegir un enllaç a la web oficial de la campanya del mandatari.

Per la seva banda, en Twitter, Hillary Clinton, que continua tenint un gran pes dins del partit, també ha expressat el seu suport per a Biden i per a la vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, la primera dona a assolir aquest lloc.”Joe i Kamala són les millors persones per a la labor de defensar la democràcia, lluitar pels nostres drets i assegurar-nos que tothom té una oportunitat”, ha declarat Clinton, qui va perdre enfront del republicà Donald Trump en les eleccions de 2016 i va ser secretària d’Estat en el govern d’Obama entre 2009 i 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona