Política

L’Estat espanyol celebra per el Dia d’homenatge a les víctimes de l’exili per primera vegada

Els actes de commemoració han tingut lloc als municipis nord-catalans del Pertús, Cotlliure i Argelers

El secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez, ha participat aquest dilluns en els actes del Dia d’homenatge a les víctimes de l’exili, que s’ha celebrat per primera vegada aquesta data, després que s’aprovés la Llei de Memòria Democràtica l’octubre de l’any passat. Se celebra el 8 de maig en record de les persones que van haver d’anar-se’n de l’Estat espanyol com a conseqüència de la guerra civil espanyola i de la dictadura franquista.

Martínez ha estat present en els actes dels municipis nord-catalans del Pertús, Cotlliure i Argelers. Una de les activitats ha estat una caminada de 800 metres per un dels camins que s’utilitzaven per travessar la frontera entre l’Estat espanyol el francès. A Cotlliure s’ha fet una ofrena floral a la tomba del poeta Antonio Machado i s’han entregat Declaracions de Reconeixement i Reparació a representants de l’exili. Entre les persones distingides destaca Jesús García, últim brigadista viu, amb 104 anys, que resideix a Tolosa. D’altra banda, a Argelers hi ha hagut dues ofrenes florals: una al cementiri dels espanyols i l’altra al monòlit que assenyala l’entrada al camp de concentració que hi va haver a la platja de la localitat nord-catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia